Narkotim devreye girince...

Narkotim'in mücadelesi sonuç verdi

09 Eylül 2017 Cumartesi 17:55
Narkotim devreye girince...

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında narkotimlerin sokak bazlı operasyonlarını artırılmasıyla birlikte uyuşturucuya ulaşılabilirliğin zorlaştırıldığını açıkladı.

Çorum Valiliği tarafından düzenlenen “Güvenli Gelecek Güvenli Eğitim” konulu toplantıda uyuşturucu ile mücadele konusunda bir sunum yapan Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Barış, 2017 yılının ilk 8 ayında Narkotik Suçlarla Mücadele ve KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan 98 operasyonda 209 kişi hakkında yasal işlem yapıldığını, bu operasyonlarda 7 kilo esrar, 964 gram bonzai, 12 gram eroin, 2 bin 432 adet ecstasy ve çok sayıda kök kenevir ve diğer uyuşturucu maddeler ele geçirildiğini söyledi.



İlde metruk olarak adlandırılan 150 binanın bir kısmının yıktırılırken, bir kısmının korunaklı hale getirildiğini dile getiren Barış, uyuşturucu kullanım ve satış alanı olarak da kullanılabilen metruk binaların, yıkım ve restorasyon gibi tedbirlerle kontrol altına alınmasının sağlandığının altını çizdi.

Toplumsal yapıyı bozan uyuşturucu kullanımının küresel bir halk sağlığı sorunu olduğuna dikkat çeken Barış, çalışmaların il düzeyinde yürütülmesini sağlamak üzere Vali/Vali yardımcısı başkanlığında İl Uyuşturucuyla Mücadele Koordinasyon Kurulları oluşturuldu ve sekretarya görevi Halk Sağlığı Müdürlüklerine verildi” dedi.

Madde bağımlılığını önleme faaliyetleri denince ilk olarak akla eğitim geldiğinin altını çizen Barış, “Okullarda ve çevresinde sadece fiziksel güvenlik önlemlerinin alınması yeterli olmayıp, psikolojik güvenlik önlemlerinin de alınarak olumlu bir okul iklimi oluşturmak önemlidir. Bir birey için kişilik neyse bir kurum için de iklim odur. Burada öğretmenlere oldukça büyük görev düşmektedir. Öğretmenler yerel halkla bütünleşmeli, görev dolayısıyla atandığı okul bilinciyle sadece mesai saatlerinde okula git gel yapmaktan ziyade, okul ve çevresindeki yerel motifleri anlayışla karşılayıp onlarla bütünleşmelidir. Okul, yerel toplumun bir parçasıdır. Problemleri önlemede ve çözmede yerel paydaşlarla işbirliği ve bilgi değişimi yapmak esastır” şeklinde konuştu.







Son Güncelleme: 09.09.2017 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.