Rekor onda, 26 yılda 56 kez...

Sungurlu'nun rekoru onda. 64 yaşındaki Mehmet Kırmızıoğlu, 26 yılda 56 kez kan verdi.

08 Aralık 2017 Cuma 10:16
Rekor onda, 26 yılda 56 kez...

Sungurlu’da yaşayan 64 yaşındaki Mehmet Kırmızıoğlu, 26 yılda 56 kez kan bağışında bulunarak ilçede rekor kırdı.

Ticaret Meslek Lisesinde 29 yıl saymanlık yaptıktan sonra 2004 yılında emekli olan Mehmet Kırmızıoğlu, bugüne kadar Kızılay ve devlet hastanelerine toplam 56 kez kan bağışında bulundu. Kızılay’a 34 kez kan bağışında bulunan Kırmızıoğlu, kurumdan bronz ve gümüş madalya ve berat alırken, çeşitli devlet hastanelerine de 22 kez kan bağışında bulundu.

Mehmet Kırmızıoğlu, muhabirimize yaptığı açıklamada, baş ağrısı ve baş dönmesi şikayeti ile 1991 yılında Ankara’da gittiği doktorun, vücudunun fazla kan ürettiğini tespit etmesi üzerine doktorun tavsiyesi ile kan vermeye başladığını belirtti. B RH pozitif  kan grubuna sahip olan 7 torun dedesi Kırmızıoğlu, kan verince baş ağrısı ve baş dönmesinin kesildiğini kaydetti. 1991 yılında kan vermeye başladığını bugüne kadar Kızılay başta olmak üzere çeşitli devlet hastanelerine düzenli olarak kan bağışında bulunduğunu bildirdi. Gençliğinde çeşitli spor dalları ile müzikle ilgilenen Kırmızıoğlu, sağlıklı her bireyi kan vermeye davet etti.

İnsanın kan verdiği zaman kendisini zinde hissettiğini anlatan Kırmızıoğlu, "İnsan kan verince kendini mutlu ve daha sıhhatli hissediyor. Uykunun ve yemeğin tadını o zaman alıyorsunuz. Sağlıklı oluyorsunuz, hücreler tekrar yenileniyor. Nasıl ki bir arabanın yağını belli bir dönemden sonra değişiyorsa, insanın kanının da değişmesi gerekiyor. O yüzden kan vermek çok güzel. Ben herkese tavsiye ediyorum. Bir gün kendilerine de lazım olacağını düşünsünler.

Eskiden askeriye, resmi kurum ve kuruluşlara kan talebi olurdu. Vatandaş kan bulamazdı. Televizyonlarda alt yazı olarak kan ihtiyaçları geçerdi. Şu anda o durumlar yok çok şükür. Vatandaşlar biraz daha bilinçlendi" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adem ilkay diken 2017-12-08 19:36:35

Bir doktor olarak bu vatandaşa gönülden teşekkür ediyorum. Gecenin bir vaktinde aldığımız acil ameliyatlarda bu vatandaşların bağışlarıyla nice canlar kurtuldu. Selamlarımı ve saygılarımı kendisine iletiyorum