Sadece bir kaç hastanede yapılıyor

Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Ünitesi’nde başarılı bir operasyon daha yapıldı

13 Aralık 2017 Çarşamba 14:01
Sadece bir kaç hastanede yapılıyor

Türkiye’de birkaç hastanede yapılan ESD (Endoskopik Submukozal Diseksiyon) işlemi ilk defa T.C. Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Ünitesi’nde başarıyla yapıldı. Yine Türkiye’de sayılı hastaya yapılan Ozefagoplevral fistüllü bir hastanın fistülünü kapamak için klemp işlemi hastanenin Gastroenteroloji Ünitesinde gerçekleştirildi.

Yapılan açıklamada, tıbbi müdaheleye ilişkin şu bilgilere yer verildi; “Pankreas Divisum tanısı ile tekrarlayan pankreatit atağı olan hastada Minör Papilla Sfinkterotomisi işlemi uygulanması sonucunda; hasta bir daha pankreatit atağı geçirmemiştir. Bu işlem ilimizde ilk defa uygulanmıştır. Gastroenteroloji Ünitemize başvuran ve yemek borusu, kalın bağırsak darlığı olan hastalarımız metal stent takılarak hastanemizde ameliyatsız tedavi olmaktadırlar.

Gastroenteroloji Endoskopi  Ünitemizde 4 adet video endoskopi sistemi ve bu sistemlere ait 8 adet gastroskop, 9 adet kolonoskop, 2adet duodenoskop bulunmaktadır. Ayrıca Ünitemizde 1 adet Kolanjioskopi (koledokoskopi) sistemi ve 1 adet Endoskopik Ultrasonografi (EUS) sistemi bulunmaktadır. Ek olarak 1 adet Argon plasma koagülasyon cihazı, 1 adet Ultrasonografi cihazı, 2 adet endoskopik elektrokoter cihazı bulunmaktadır.

Gastroenteroloji Ünitemizde aylık ortalama 400 hastaya Endoskopi, 200 hastaya Kolonoskopi, 50 hastaya ERCP, 20 hastaya EUS yapılmaktadır. Gastroenteroloji polikliniğimizde ayda yaklaşık 2000 hasta muayene olmaktadır. Gastroenteroloji Polikliniğimizde çok sayıda hastalık türünün tanı, tedavi ve takibi yapılıyor.

Gastroenteroloji Endoskopi  Ünitemiz  B Blok 1. Katta yer bulunmaktadır. Ünitemizde her türlü endoskopik girişimsel işlem yapılmaktadır.”

Son Güncelleme: 13.12.2017 14:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165