Sağlığın yöneticilerine tanıtım

Belediye Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü Laboratuar ve SCADA Kontrol Merkezi tanıtılıyor.

14 Ağustos 2018 Salı 17:56
Sağlığın yöneticilerine tanıtım

Çorum'un içme suyunun sürekli kontrol edildiği Belediye Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü Laboratuar ve SCADA Kontrol Merkezi, kamu ve özel hastane personellerine tanıtıldı.

Tanıtım programına Belediye Başkanı Zeki Gül, Sağlık Müdürü Uzman Dr. Ömer Sobacı, Elit Park Hastane Müdürü Mehmet Karakaş, Elit Park Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ömer Akkaş Su ve Kanalizasyon Müdürü Zübeyir Tuncel, Çorum Özel Hastanesi Başhekim Yardımcısı Opr. Dr. Okan Delikan, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü teknik personeli, İl Sağlık Müdürlüğü daire başkanları, başkan yardımcıları ve hastane personeli katıldı.

Laboratuar ve SCADA Kontrol Merkezi sorumlusu Çevre Mühendisi Yasemin Ağca Kafa yaptığı sunumla hekimlere, Çorum'un içme suyunun hangi kaynaklardan alındığını ve kaynaktan alınıp musluktan akana kadar geçtiği aşamaları ve tutulduğu işlemleri anlattı. Ağca, içme suyunun 7/24 gözlemlendiğini, değerlerinde her hangi bir değişim olduğunda bunun anında sistem tarafından tespit edildiğini belirtti.

Bu çapta bir SCADA merkezinin bu ölçekte hiç bir belediyede olmadığın altını çizen Belediye Başkanı Zeki Gül, "Arkadaşlarımız yaptıkları sunumda içme suyumuzun durumuyla ilgili verileri bizlerle paylaştılar. İçme suyumuzun geçirdiği aşamalar hakkında bilgi verdiler.  Şehrimizdeki içme suyu kendi ölçeğimizdeki iller arasında sürekli kontrol edilen, incelenen sağlıklı bir sudur" dedi.

KOÇHİSAR BİLGİSİ

Eski Orman ve Su İleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüştüklerini ve Eroğlu'nun büyük katkı sağladığı Koçhisar İshale Hattı sayesinde Çorum'un uzun yıllar su sıkıntısı yaşamayacağını belirten Başkan Gül, "Koçhisar İshale Hattında birinci etap ihalesi yapıldı ikincisi de yapılacak. Allah’ın izniyle bu tamamlandığında Çorum'un su sorunu çözülmüş olacak" dedi.

Son Güncelleme: 14.08.2018 17:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.