Sağlık görevlisine saldırıya tepki

Alaca'da 112 Acil görevlisine hasta yakını tarafından yapılan saldırıya tepki...

16 Nisan 2018 Pazartesi 09:19
Sağlık görevlisine saldırıya tepki

ATTDER Çorum İl Başkanı Can Kargın Alaca’da sağlık görevlisine yapılan saldırıya tepki gösterdi.

Açıklamasında Alaca’da yaşanan çirkin saldırıyı aktaran Kargın, “Saat akşam 9 sularında Alaca ekibimiz ilçede gerçekleşen silahlı yaralanma vakasına çıkarılıyor. Yaralı ambulansa alınarak, mevcut durumunu iyileştirmek adına müdahaleye başlanıyor. Yaralı yakını ambulansın arkasına binmek istiyor. Normal şartlarda, bebek ve yatalak hastalar dışında ambulansa hasta yakını dahi alınmadığı halde, hasta yakınlarının ajite olması sebebiyle arkadaşlarımız, yaralı yakınının ön tarafa binebileceğini belirterek, personelimiz, rahat müdahale edebilmek için “arka tarafa alamıyoruz ön tarafta refakat edelim” diyor, arkadaşımıza bu sözünden dolayı yaralı yakını yumruklu saldırı gerçekleştiriyor, şahsı ambulanstan aşağı ekibimiz indiriyor. Şahıs o sırada polislere küfrederek saldırıyor, Alaca 112 ekiplerimiz o kargaşada yaralının mevcut durumundan dolayı hızla naklini sağlıyarak hastaneye teslim ediyor. Sağlıkçıların fiziksel ve sözel şiddete maruz kaldığında belirtilen beyaz kodu çekiyorlar...
Şimdi şu konuya dikkat çekmek istiyoruz! Bizler yardım etmek isterken, yardım edilecek duruma gelmeyi neden hak ediyoruz!
Öldüğümüz zaman değil, yaşarken kıymet görmek istiyoruz.
Bu olayın ATTDER Çorum olarak yakınken takipçisi olacağız... Bu saldırıyı en sert biçimde kınıyor, saldırgan şahsın tutuklu yargılanmasını talep ediyor ve de bekliyoruz!
Şiddetin hiç bir türlüsünü kabul etmiyoruz!
Biliyoruz ki Sağlık Bakanlığımız, Çorum İl Sağlık Müdürlüğümüz de gerekeni fazlasıyla yapacaktır.
Hayat kurtarmak, sakat kalmamak, sana sağlık hizmeti sunmak amacıyla gelen ambulansa, o ambulansın ekibine teşekkür etmek yerine saldırmak, hangi kötü kelimeyle anlatsak eksik kalacaktır... Arkadaşlarımızın, her zaman sonuna kadar yanında destekçileriyiz...
Alaca 112 ambulans ekibinde görevli kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bir daha böyle durumlarla karşılaşmamayı temenni ediyoruz” dedi.

SAĞLIK SEN KINADI

Öte yandan Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı,  Alaca'da ambulansa alınmadığı gerekçesiyle yardımcı sağlık personeline  hasta yakınları tarafından yapılan saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, " Darp edilen sağlık çalışanlarına geçmiş olsun diyor, Bu insanlık dışı olayı yaşatanları kınıyor, lanetliyoruz." dedi.

Son Güncelleme: 16.04.2018 18:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
gereği yapılsın 2018-04-16 15:19:50

kamuda yapılan saldırılar iyice artmaya başladı.sadece sağlık değil diğer kurumlarda da "sen benim kim olduğumu biliyormusun? " hastalığı git gide yayılmaya başladı. cok konu varda birkaçını yazayım. 1-görevli trafik polisine 2-kontrolör mühendise 3-sağlık çalışanlarına 4- muhtarların kamu kuruluşlarında vali gibi davranması gb.....

banner165