‘Şekerden VAZGEÇ’

Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü...

14 Kasım 2014 Cuma 17:50
 ‘Şekerden VAZGEÇ’


Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü Obezite Birimi, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenledi.


Çorum Başöğretmen Atatürk İmam Hatip Ortaokulu 5. ve 6. sınıf öğrenci ve velilerine ‘Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Obezite’ konusunda Diyetisyen Fatma Süheyla Başdemir tarafından halk eğitimi yapıldı. Eğitime; 30 veli, 60 öğrenci katıldı. Çeşitli broşürler dağıtılarak farkındalık arttırılmaya çalışıldı. Eğitim sonunda soru-cevap yapılarak öğrenci ve velilerin soruları cevaplandı. Okulda öğretmenler odasında öğretmenlere açlık ve tokluk kan şekeri ölçümü yapıldı. Ölçüm sonuçları doğrultusunda, Aile Hekimlerine yönlendirildi.


Kan şekeri ölçümü çalışmaları, Çorum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü öğretmenleri ve kursiyerleri ile devam etti. Beden Kitle İndeks ölçümü de yapılarak, bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.


Ayrıca; günün önemini vurgulamak amacıyla, Valilik yemekhanesinde öğle yemeği saatinde mavi halka içinde ‘Şekerden Vazgeç’ yaka rozetleri, yemek için gelen vatandaşlara takılarak duyarlılık oluşturulmaya çalışıldı. 




Son Güncelleme: 14.11.2014 17:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.