SGK'dan yeşilkartlılara duyuru

SGK İl Müdürü Duran Cesur, yeşil kartlıların tescil işlemleri ile ilgili bilgi verdi

04 Aralık 2017 Pazartesi 11:00
SGK'dan yeşilkartlılara duyuru

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Duran Cesur, yeşil kartlıların üniversite hastanelerinden doğrudan faydalanmaları ve bakmakla yükümlülükten 60/g kapsamına geçenlerin tescil işlemleri hakkında açıklama yaptı.

İşte o açıklamanın detayı;

"Bilindiği üzere 10/11/2017 tarihinde “Genel Sağlık Sigortası Tescil, Prim ve Müstehaklık İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazetede yayınlanmıştır. Yapılan değişiklik ile yönetmeliğin 6 ıncı maddesinin 11 inci fıkrası “Genel sağlık sigortalısının bakmakla yükümlü olduğu kişiler, talep etmeleri halinde talep tarihini takip eden gün itibarıyla gelir testi başvuru şartı aranmaksızın Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında genel sağlık sigortalısı sayılırlar. Bu kişilerin daha sonra gelir testi yaptırmaları halinde genel sağlık sigortalılıkları gelir durumlarına göre güncellenir.” hükmünü düzenlemektedir.

Söz konusu hüküm doğrultusunda genel sağlık sigortalısının bakmakla yükümlüsü olan kişilerin 60/g tescilleri açılacağı zaman, tescil başlangıç tarihi talep tarihinin bir gün sonrası olacaktır. Bu kişiler için talep tarihi ile tescil başlangıç tarihinin aynı olmasına sistem müsaade etmeyecektir.

Kurumumuzla 40 adet Üniversite Hastanesi arasında yapılan protokol sonucu Sağlık Uygulama Tebliği’nde (SUT) yapılan değişiklikle, 60/c-1 (Yeşilkart) kapsamındaki genel sağlık sigortalıları sevk zincirine tabi olmadan Üniversite Hastanelerinden sağlık hizmeti alabileceklerdir. Ancak; Pamukkale, Uludağ ve Balıkesir Üniversite Hastaneleri, Marmara Üniversitesi (GASTROENTROLOJİ/NÖROLOJİ ENSTİTÜSÜ), İstanbul Üniversitesi (ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ), İstanbul Üniversitesi (KARDİYOLOJİ ENSTİTÜSÜ) bu kapsamın dışındadır.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.