Sungurlu'da kan bağışı kampanyası

Türkiye Kızılay Derneği Çorum Kan Bağış Merkezi tarafından...

09 Ekim 2015 Cuma 18:26
Sungurlu'da kan bağışı kampanyası
Türkiye Kızılay Derneği Çorum Kan Bağış Merkezi tarafından Çorum'un Sungurlu ilçesinde kan bağışı kampanyası başlatıldı.

Kızılay Sungurlu Şube Başkanı Elvan Küçükevcilioğlu, Çorum Kan Bağışı Merkezi tarafından gelen ekibin Atatürk Meydanı'nda bağışta bulunmak isteyen gönüllülerden kan almaya başladıklarını kaydetti.

Küçükevcilioğlu, kampanyada yaklaşık 250 ünite kan toplamayı hedeflediklerini belirterek, "Sağlık problemleri bulunmayan ve 18 yaşını doldurmuş tüm halkımızı kampanyamıza davet ediyoruz. Vatandaşlarımızın 3 ayda bir kan vermelerinde bir sakınca bulunmamaktadır. Kan bağışından önce yapılan doktor muayenesinde kanı düşük (Anemi) olduğu saptananlardan hiçbir şekilde kan alınmamaktadır" dedi.
Kan bağışı sonrasında AIDS, Hepatit C, Hepatit B, frengi testi ve kan grubu testlerinin de ücretsiz yapıldığını, bağışlanan kanların gerekli olan tetkikler yapıldıktan sonra talasemi, hemofili, anemi ve lösemi hastalarında kullanıldığını dile getiren Küçükevcilioğlu, "Kan hizmetlerinde biz gereken hassasiyeti göstermekteyiz, vatandaşlarımızdan gereken ilgiyi göstermelerini bekliyoruz. Unutmasınlar ki bir ünite kan bir hayat kurtarabilir" şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 09.10.2015 18:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165