Tatbikatlara devam

İlçe hastanelerinde olası afet ve acil sağlık durumlarına karşı uygulamalı tatbikat yapılıyor

14 Aralık 2017 Perşembe 22:08
Tatbikatlara devam

İlçe hastanelerinde masabaşı ve uygulamalı tatbikatlar devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan program gereğince; tüm hastanelerde, meydana gelebilecek afet ve acil sağlık durumlarında, sundukları sağlık hizmetlerinin sürdürülebilir olması için, afet öncesi ve sonraki dönemde hem fiziksel hem de fonksiyonel olarak yapılması gerekenler konusunda Hastane Afet Planı Uygulayıcı (HAP) Eğitimi verildi. Bu eğitimler neticesinde hastanelerde afet ve acil durumlara yönelik masabaşı ve uygulamalı tatbikatlar yapılıyor.
Boğazkale İlçe Hastanesi, Alaca Devlet Hastanesi ve Kargı Ahmet Hamdi Akpınar Devlet Hastanesinde yapılan uygulamalı tatbikatlar gerçeği aratmadı. Konuya ilişkin Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, belirlenen program çerçevesinde masabaşı ve uygulamalı tatbikatların diğer hastanelerde de devam edeceği duyuruldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.