Tıp Dekanı o cihazı niye istiyor?

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı, yılda 500’ün üzerinde büyük onkoloji ameliyatı gerçekleştirildiğini belirterek, “Çorum’un ihtiyacı olduğu için PET/CT istiyoruz” dedi.

30 Mart 2018 Cuma 18:59
Tıp Dekanı o cihazı niye istiyor?

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Sağlık Müdürlüğü’nün Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında ortaklaşa düzenlediği ‘Sık Görülen Kanserlerde Bilinmesi Gerekenler’ konulu panelin açış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı, yılda 500’ün üzerinde büyük onkoloji ameliyatı gerçekleştirildiğini belirterek, “Çorum’un ihtiyacı olduğu için PET/CT istiyoruz” dedi.

Dolapçı, Tıp Fakültesi olarak hızlı bir ilerleme kaydettiklerini ifade ederek, sağlık konusunda önemli bir hizmet verdiklerine inandığını vurguladı. Yılda 500’ün üzerinde büyük onkoloji ameliyatı gerçekleştirildiğini ve önemli başarılara imza atıldığına dikkat çeken Dolapçı, “Çorum’un ihtiyacı olduğu için PET/CT istiyoruz” dedi.

Kanser Haftası etkinlikleri çerçevesinde Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde “Sık Görülen Kanserlerde Bilinmesi Gerekenler” konulu panel düzenlendi.

Programa HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı, Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı, T.C. Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Çağatay Evrim Afşarlar, Tıp Fakültesi öğretim elemanları katıldı.

Panelin ilk konuşmacısı Tıp Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Kaan Helvacı, “Dünyada ve Ülkemizde Kanser” konulu sunum gerçekleştirdi. Helvacı konuşmasında araştırmalara bakıldığında erkeklerde en çok prostat kadınlarda ise meme kanserinin çoğunlukla görüldüğünü ifade ederek kanserin nasıl geliştiğine ilişkin bilgiler verdi.

Panelin ikinci konuşmacısı Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral Gülhan da, “Akciğer Kanserinde Güncel Durum” konulu sunumunda yılda 1.6 milyon kişinin akciğer kanseri olduğunu ve 1.4 milyon kişinin de hayatını kaybettiğini vurguladı. Prof. Dr. Gülhan, ülkemizde de yılda 30 bin kişinin akciğer kanseri olduğunu açıkladı.

Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Betül Bozkurt ise ‘Meme Kanserinde Erken Tanının Önemi’ başlıklı sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Bozkurt, meme kanserinin tanı ve tedavi süreci hakkında detaylı bilgi vererek, “Meme kanserinde en etkili yol erken tanı ve tedavidir” dedi.

Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Baykam da, “Erkeklerde Prostat ve Mesane Kanseri Bir Kader midir?” konulu sunum yaparak mesane kanserinin tüm kanserler içinde 5. sırada yer aldığını belirtti. Doç. Dr. Murat Baykam, prostat kanserinin ise en sık 60-70 yaş aralığında görüldüğünü ifade ederek “Eğer babanızda prostat kanseri varsa ilk kontrolünüzü 40 yaşında yaptırmalısınız” dedi.

Panelin son konuşmacısı Doç. Dr. Barış Yılmaz ise ‘Kanser Gelişiminde Beslenmenin Önemli’ başlıklı sunumunda kanser riskinin arttırıcı ve azaltıcı faktörlerden bahsederek dünyadaki kanserin %70 oranında beslenme ve diyet ile alakalı olduğunu belirtti. Kanser ile ilişkili vitamin ve mineraller hakkında da bilgiler veren Doç. Dr. Yılmaz, “Doğru besin seçimi kanser riskini azaltır” diyerek konuşmasını tamamladı.

Son Güncelleme: 30.03.2018 22:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali Akınalp 2018-03-31 21:46:19

Helal olsun mete dolapcı hocamıza . Çorum için memleket için hastanemiz için bişeyler yapabilmenin peşinde . Umarım bu istegi biran evvel karşılanır. Kendisi için degil Çorum için emek veriyo

banner165