Tüp Bebek Merkezi hayırlı olsun

Hitit Üniversitesi Tıp Faktültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi geçtiğimiz hafta sonu Üremeye Yardımcı Olma...

26 Temmuz 2014 Cumartesi 17:32
 Tüp Bebek Merkezi hayırlı olsun


Hitit Üniversitesi Tıp Faktültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bugün Üremeye Yardımcı Olma Merkezi (Tüp Bebek Merkezi) düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Hastane Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Vali Sabri Başköy, AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cahit Bağcı, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, bazı daire müdürleri, partili ilçe ve belediye başkanları ile hastane yönetici ve personeli katıldı.


Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Turgay Happani, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ve TBMM İdare Amiri Çorum Milletvekili Salim Uslu’nun konuşmalarının ardından Müftü Mehmet Aşık’ın duaları eşliğinde merkezin temsili olarak açılış kurdelası kesildi.Daha sonra Tüp Bebek Merkezi ziyaret edilerek yetkililerden bilgi alındı.


Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Turgay Happani, herkesin hayatındaki en büyük özlemlerinden bir tanesinin çocuk sahibi olabilmekten geçtiğini, ancak evli çiftlerin yaklaşık yüzde 15 kadarının maalesef bu duyguyu tatmakta sıkıntı çektiğini söyledi.


Türkiye’de her yıl 40 binin üzerinde tüp bebek tedavisi yapıldığını belirten Happani, şu bilgileri verdi; “Türkiye bu oran ile dünyada ilk 10'da yer alıyor. İlimizi değerlendirdiğimizde nüfusumuzun her yıl % 1.5'u evlenmekte. Bu kabaca ilimizde her yıl 8.000 kişi yani ortalama 4.000 çift evleniyor (2013: 4.150 çift) demek. Bebek sahibi olmada sıkıntı yaşayan evli çift oranının % 15 olduğunu demin söyledim. Buna göre ilimizde her yıl 600 çiftin infertilite havuzuna aktığını söyleyebiliriz. İşte bugün açılışını yapacağımız bu merkezimiz bebek özlemi çeken çiftlerimize bir umut olacak bu noktada önemli bir rol oynayacak. İlk Tüp Bebek 1978 yılında İngiltere'de dünyaya gelmiş olup bu tarihten itibaren dünyada 3 milyondan fazla çocuk bu yöntemle doğmuştur.


Merkezimiz Çorumun kamu veya özel ilk Tüp Bebek Merkezi olma özelliğini taşıyor. Aynı zamanda Samsun dahil bölgemizde Kamuda hizmet verecek ilk tüp bebek merkezi olacak.


Tüp Bebek Merkezi kurmanın kolay olmadığını ne kadar zor bir iş olduğunu bizzat yaşayarak gördük. Fiziki mekanın tamamlanması, son teknoloji tıbbi donanımın sağlanması en önemlisi tecrübeli, deneyimli ve uyumlu bir ekibin oluşturulması.. Ne mutlu ki bunların hepsi tamamlandı. Merkezimizde 4'ü doktor olmak üzere (2'si kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanı, l'i Histoloji ve Embriyoloji uzmanı ve l'i pratisyen hekim) toplam 10 personel görev yapacak. Hekimlerimiz branşına göre 3-6 ay arası süren sertifikalı eğitime tabi tutuldu. Merkezimizin tadilat, mefruşat ve tıbbi donanımları için 2 milyon liranın üzerinde harcama yapılmıştır.


Hastanemiz artık bir üniversite hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi. Üçüncü basamak bir hastane. Çözülemeyen tıbbi sorunların en son gelmesi gereken yer. Hasta potansiyelimizi çeşitliliğini artırmamız gerekiyor. Yakın zamanda Tıp Fakültesi öğrencilerimiz bu hastanede eğitim görecekler. Hastanemiz bünyesinde nitelikli ve özellikli birimlerin sayısını artırmaya çalışıyoruz. Artık ilimizden diğer illere hasta hasta şevkinin mümkün olduğunca azalması için çabalıyoruz, Bölgemizde hastanemizi marka hastane yapmak, sevk sayımızı azaltırken komşu illerden hasta almak istiyoruz


Tüp bebek merkezimizin bebek özlemi çeken evli çiftlerimizin bu özlemini bitirmesine onlarında bu mutluluğu tatmasına yardımcı olmasını diliyor ilimize bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”




Son Güncelleme: 26.07.2014 18:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adınız Soyadınız 2014-08-05 20:02:44

sws