Yaşlı kadının karnından çıkan tümör şaşırttı

Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı, büyük bir...

02 Ağustos 2015 Pazar 15:38
 Yaşlı kadının karnından çıkan tümör şaşırttı


Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı, büyük bir başarıya daha imza atarak, yıllardır karnındaki 15 kiloluk dev tümörle yaşayan hastanın derdine derman oldu.

Genel Cerrahi Kliniği’ne karnında şişlik, nefes alamama, bacaklarda şişlik şikayeti ile başvuran 63 yaşındaki F.Ö. isimli bayan hasta ileri tetkik ve tedavi amacıyla genel cerrahi servisine yatırıldı.

Yapılan tetkiklerde hastanın karnında dev tümör tespit edildi. Karın zarı altından köken olan ve etrafındaki pek çok hayati organı etkileyebilen Retroperitoneal Liposarkom isimli bu tümör, ancak deneyimli ellerde ve yüksek donanımlı merkezlerde tedavi edilebilir olarak bilinirken, bu başarıya Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin uzman kadrosu Çorum’da imza attı.

Tetkik ve tahlillerin ardından gerekli hazırlıklar ve detaylı incelemeler yapıldıktan sonra hastaya ameliyat kararı verildi. Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mete Dolapçı, Yrd. Doç. Dr. Musa Zorlu, Yrd. Doç. Dr.İbrahim Tayfun Şahiner ve Asistan Doktor Mesut Bala tarafından başarılı bir şekilde ameliyat edilen hastanın karnından 15 kg ağırlığında, 65 cm boyunda ve 36 cm eninde dev tümör çıkartıldı.

Tıp literatürü incelendiğinde bu boyut ve ağırlığa ulaşan, başarılı bir şekilde ameliyat edilip şifaya kavuşan başka bir vakaya rastlanmadığı uzmanlarca ifade edilirken, ameliyat sonrası takip ve tedavisinde herhangi bir problem olmayan hasta şifa ile taburcu edildi.

Başhekimlikten yapılan açıklamada, “Çok yüksek derecede hayati tehlike içeren ve teknik olarak çıkarılması çok zor olan bu tür kanser ameliyatlarının hastanemizde yapılıyor olması bölgemiz adına gurur vericidir.” denildi.

Son Güncelleme: 02.08.2015 15:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.