Yeşilay velilere seslendi

Yeşilay Çorum Şube Başkanı Dr. İsmail Türker Ejder, okulların ilk günlerinde velilerin çocuklarını izlemesini istedi.

18 Eylül 2018 Salı 15:59
Yeşilay velilere seslendi

2018-2019 eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla birlikte Yeşilay, öğrencilerin bağımlılıklardan uzak ve daha sağlıklı bireyler olarak yetiştirilmesi için velilere sesleniyor.

Yeni eğitim ve öğretim yılı ile birlikte ailelere ve öğrencilere önerilerde bulunan Yeşilay Çorum Şube Başkanı Dr. İsmail Türker Ejder, okul, sınıf değişimi ve yaşın getirdiği bazı değişimlerin okulun ilk günlerinde öğrencilerin riskli bir süreç yaşamasına neden olduğunu söyledi. Bu gibi zamanlarda ‘sosyalleşme baskısı’ ve ‘merak’ duygusunun zararlı alışkanlık edinmede en tehlikeli unsurlar olarak öne çıktığını belirten Ejder; ‘aileler, çocukların bu riskli dönemi güvenli şekilde aşmalarına yardımcı olmak için okulun ilk günlerinde çocuklarını yakından izlemeliler’ tavsiyesinde bulundu.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yeşilay Çorum Şube Başkanı Dr. İsmail Türker Ejder “Okul, sınıf ve yaşın getirdiği bazı değişimler okulun ilk günlerinde öğrencilerin riskli bir süreç yaşamasına neden oluyor. Yapılan araştırmalara göre Türkiye'de tütün ürünleri kullanmaya başlayanların yüzde 21,6’sı merak, yüzde 29,1'i arkadaş etkisi ve 29,7'si özentiyi gerekçe gösteriyor. Okulların açıldığı günler sosyalleşme baskısı nedeniyle öğrencilerde duygusal değişimlerin yoğun olduğu bir dönemdir. Bu yüzden anne babaların çocuklarını okula başladıkları ilk günlerde biraz daha yakından takip etmelerini ve izlemelerini öneriyoruz. Çocuklar ancak bu sayede riskli dönemi güvenli bir şekilde aşabilirler.” dedi.

Son Güncelleme: 18.09.2018 16:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165