Yumurtadan sonra sıra piliçte

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, Çorum’un yumurta sektöründe olduğu gibi piliç üretiminde de marka olacağını söyledi.

06 Mayıs 2013 Pazartesi 20:13
Yumurtadan sonra sıra piliçte


8. Çağrı kralbet Dönemi proje imza töreninde konuşan E. Serdar Kurşun, “Önümüzdeki çağrı sürecinde Çorum’da piliç eti üretimine yönelik büyük projelere finansman desteği sağlayacağız” dedi.

Kanatlı hayvan üretimine yönelik bütçede yapılan düzenlemelerden bahseden Kurşun, Çorum’da kurulacak piliç eti üretimi tesislerine ciddi anlamda destek vereceklerini kaydetti.

Bayat’ta 2, Laçin ve Mecitözü ilçelerine ise 1'er adet olmak üzere toplam 4 ayrı tesis kurulumu için proje teklifi aldıklarını belirten Kurşun, projelerin Ankara'ya gönderildiğini açıkladı.

2017 yılı hedefleri doğrultusunda Çorum'u piliç üretiminde marka yapmayı amaçladıklarını vurgulayan Kurşun, şöyle konuştu:

“Çorum'da piliç üretimi yapabilecek modern bir tesis yok. 24 kümes yapıldığında bunlar 300 iş günü çalışır durumda olacak. Bu kümeslere kurulacak kesimhanelerde saatte 3 bin tavuk kesimi yapılabilecek. Bu proje ayrıca Çorum'daki yem fabrikalarımıza da yeni bir pazar oluşturacak. TKDK olarak hem kümeslerin kurulumuna hem de kesimhanelere destek sağlayacağız.”



Son Güncelleme: 06.05.2013 21:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165