‘1980 darbesi siyasi bir leke’

MHP Merkez İlçe Sekreteri Şükrü Demiray, 12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

12 Eylül 2014 Cuma 10:19
 ‘1980 darbesi siyasi bir leke’


MHP Merkez İlçe Sekreteri Şükrü Demiray, 12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.


Bundan yaklaşık 34 yıl önce, 12 Eylül 1980 tarihinde darbe yapıp, yönetime el koyanlar tarafından; Milliyetçi Hareket Partisi yöneticileri dâhil yüzlerce Ülküdaşımızın uydurulan senaryo, düzmece belge ve yalancı şahitlerle haksız yere suçlanıp, tutuklandığını ve insanlık dışı uygulamalara maruz kaldığını hatırlatan Demiray, 12 Eylül 1980 darbesini Türk siyasi tarihinin kara lekesi olarak tanımladı.


12 Eylül 1980 darbesi ile birlikte suçu sadece vatanını, milletini, bayrağını sevmek olan 9 Ülkü devinin asılarak Şehit edildiğini ve binlerce Ülkücünün cezaevlerine, zindanlara atılıp yaraları hiçbir zaman silinmeyecek işkencelere ve zulümlere uğradığını ifade eden Demiray, "12 Eylül darbesi ile birlikte bize yaşatılan hiçbir acıyı unutmadık ve unutturmayacağız. Elbette ki 12 Eylül darbesi ve onu gerçekleştirenler, bizim için Türk tarihine bulaşmış kara bir leke, kara bir yüz olmaya kıyamete kadar devam edecektir." dedi.


‘MİT’E MHP’Yİ KARIŞTIRIN TALİMATI 1980 DÖNEMİ ANLAYIŞIN BİR ÜRÜNÜDÜR’


12 Eylül ile hesaplaşacağını iddia edip, bunun üzerinden siyaset yapanların her konuda olduğu gibi bu konuda da sözlerinde durmadıklarını belirten Demiray, "Ne yazık ki 12 Eylül 1980 darbesinin hedefinde olan Ülkücü Hareket, bugünde darbe mahsulü olan AKP iktidarının hedefindedir. MİT'e MHP'yi karıştırın talimatı 1980 dönemi anlayışın bir ürünüdür. Yine ülkücü fikriyata sahip memurların baskı ve zulme maruz kalarak kıyıma uğratılmaları da darbeci bir anlayışa mahsus çağ dışı bir uygulamadır." diye konuştu.


45 yıllık siyasi geçmişinde her türlü zulme ve baskıya uğramasına rağmen büyük bir azim ve kararlılıkla kutlu hedefe yürüyen Milliyetçi Hareket Partisi'nin 12 Eylül öncesi ve sonrasında olduğu gibi bugünde demokrasiye ve millet iradesine olan büyük inancını önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben anlayışı ile sergilemeye devam etmekte olduğunu vurgulayan Demiray, "İşte bu duruş Ülkücü duruştur. Bu duruş Türk İslam dünyasının birlik ve beraberliğinin teminatı olan asil bir duruştur. Bu duruş Türk'ün duruşudur." ifadelerini kullandı.


12 Eylül'ün acılarının halen derinden hissedilmekte olduğunu savunan Demiray yaptığı açıklamayı şu şekilde sürdürdü: "Taşıdığımız bayrak temsil ettiğimiz mukaddes Türk Milliyetçiliği davası uğrunda zalime her yer zindan yiğide her yer meydan diyerek 12 Eylül'ün zulmüne göğüs gerip zindanları medresye çeviren büyük Ülkü devlerini, şehadet şerbetinin içerek bayraklaşan aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Unutmak tükenmektir. Zulum asla payidar olmaz.”




 

Son Güncelleme: 12.09.2014 10:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.