2018 YOL’ların yılı olacak

Habercim19’a nezaket ziyaretinde bulunan Milletvekili Ceylan, Mustafa Demirer'e genel ve yerel gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu

07 Ocak 2018 Pazar 01:10
2018 YOL’ların yılı olacak

AK Parti Çorum Milletvekili Tarım ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, 2018 yılında Çorum’un karayolu ağında modernizasyon çalışmalarının önemli bir ivme kazanacağını açıkladı.

CEYLAN’DAN HABERCİM19’A NEZAKET ZİYARETİ

Milletvekili Ceylan, Habercim19’a nezaket ziyaretinde bulunarak Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Demirer ve işadamı Şeyda Önen ile görüştü.

Genel ve yerel gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ceylan, 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin ardından Türkiye’nin başta ekonomi olmak üzere her alanda kısa sürede toparlandığını söyledi.

EKONOMİ BÜYÜME REKORU KIRDI

Dünyanın hiçbir ülkesinin bu tür kalkışmalarda yaşanan sürecin altından kalkamayacağını vurgulayan Ceylan, ülkemizde ise ekonominin rayına oturduğunu, 2017 yılının üçüncü çeyreğinde 11.2 ile büyüme rekoru kırıldığını hatırlattı.

ARTIK BÜTÇE YATIRIMA

TBMM’den 700 katrilyonluk bütçenin geçtiğini belirten Ceylan, 2002 yılında Türkiye bütçesinin yüzde 85’i IMF’ye giderken, yüzde 15’inin de personel giderlerine ayrıldığını, şu anda ise bütçenin 11 lirasının faize, 89 lirasının eğitim, tarım, sağlık, savunma sanayi ve sosyal hizmetlere ayrıldığını kaydetti.

2018 yılında ülkenin etrafı istikrarsız olsa da, ciddi sorunlar devam etse de Türkiye ve Çorum için umutlu olduklarını kaydeden Ceylan, yerel gündeme dair sağlık, tarım, ulaşım eğitim ve diğer tüm alanlarda güzel işlerin yapıldığını ifade etti.

TEK KALEMDE 500 MİLYONLUK HASTANE

2017 yılında Çorum’a tek kalemde tefrişatıyla birlikte 500 milyonluk hastane yatırımının kazandırıldığını hatırlatan Ceylan, bölgesinde sevk alan il olduğumuzu, dışarıya hasta sevkini minimize etme hedeflerinin devam ettiğini söyledi.

SILMKENT’E 750 KONUT

Dar gelirli ve emekliler için Sılmkent’te 750 konutluk TOKİ yatırımının başladığını belirten Ceylan, Tapu Kadastro ve İŞKUR Hizmet Binalarının hayata geçirilme aşamasına getirildiğini kaydetti.

KARAYOLU MODERNİZASYONU UMUTLANDIRDI

Çorum’un karayolu ağının sil baştan yenilenmesine yönelik ciddi adımların atıldığını vurgulayan Ceylan, “Osmancık Yolu yapımı sürüyor. 2018 yılı bitmeden Laçin-Osmancık yolu tamamlanacak.

Kırkdilim’e Sayın Başbakanımızın talimatıyla 400 milyon lira kaynak ayrıldı. Kırkdilim tünel ve viyadüklerle geçilecek. Şu an projesi bitti.

Amasya-Çorum Karayolu duble yol oluyor. Yapım çalışmaları başladı. 2 yıl içinde bitecek.

56 kilometre uzunluğundaki İskilip Yolu 18 ayda tamamlanacak.

Ortaköy yolunun ihalesi bitti. Çorum çıkışı yapıldı. Geriye kalan 25 kilometrelik yol yıl sonunda açılacak.

Çorum-Alaca yolu sıcak asfalt çalışmaları bu yıl bitecek.

GÜZEL İŞLER YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

2018 yılında mahalli idare amirleri, sanayicilerimiz, esnaf, memur, işçi, emekli ve toplumun tüm kesimleriyle birlikte Çorum’da güzel işler yapmaya devam edeceğiz. Yeni yılın tüm hemşehrilerimiz için sevinçlere vesile olmasını temenni ediyoruz.”

Son Güncelleme: 08.01.2018 10:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehmet bölükbaş 2018-01-07 14:21:12

MAŞALLAH ne kadar güzel ziyaret eden ziyaret edilir

Avatar
İskilipden 2018-01-07 17:36:11

İskilip Tosya yolunu da hatırlasak hem yol kısalacak Çoruma gelinebilecek. İskilipin de faydasına olur ilçe eridi gitti. ERİYOR.