‘3 Mayıs Milliyetçiler Günü’ unutulmamalı

Alperen Ocakları Çorum İl Başkan Yardımcısı İnan Aktaş 3 Mayıs Milliyetçiler Günü nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı.

02 Mayıs 2015 Cumartesi 14:55
 ‘3 Mayıs Milliyetçiler Günü’ unutulmamalı


Alperen Ocakları Çorum İl Başkan Yardımcısı İnan Aktaş 3 Mayıs Milliyetçiler Günü nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı.


‘Milliyetçilik, dünya milletleri arasında geçen mücadelede, en büyük güç olma özelliğini her dönemde korumuştur.’ diyen Aktaş mesajında şunları söyledi; “Böylesine önemli bir olgu olan milliyetçilik, tarihler 1944’ü gösterdiği vakit dönemin siyasi iktidarı tarafından hor görülen, aşağılanan bir mefhum haline gelmiştir. İşte böyle bir ortamda bir avuç Türkçü aydın bu tutuma karşı dik duruşlarını göstermiş ve dönemin iktidar sahiplerine karşı direnmişlerdir. Bu Türkçü aydınlar dönemin iktidarınca nizam düşmanlığı ve ırkçılık gibi suçlamalara maruz kalarak yargılanmış ve tabutluklarda işkencelere tabi tutulmuştur.

3 Mayıs, Türk milliyetçiliğinin varlık iradesini ortaya koyuşunun tarihi vesikalarındandır. Türklüğün şeref ve izzetine yakışır bir hareket tarzıyla ortaya çıkan bu irade, dönemin siyasi gelişmelerine karşı milli bir reflekstir.


3 Mayıs 1944, o güne kadar edebi ve ilmi bir saha olan Türkçülüğün tarihinde bir dönüm noktası, bir fikrin harekete dönüşmesinde mihenk taşıdır.


Türk milletini her türlü emperyalizmden korumak için; inandıkları fikirleri, değerleri ve doğruları haykıran Türk milliyetçilerinin verdikleri bu mücadele, bugün daha net bir şekilde anlaşılmaktadır. Dün Türk milliyetçilerini en ağır şekilde eleştirenler, şimdilerde ise onlara hak vermenin mahcubiyetini yaşamaktadırlar. Bugün Türkiye, etnik milliyetçilikleri körükleyen ve Türk kimliğini her fırsatta reddeden bir siyasi anlayışla idare edilmektedir. Türküm” diyemeyenlerin, Türklük şuurunu sorgulamaya açanların, Türk olmaktan gurur duyanları ırkçılıkla suçlayanların ‘aydın’ olduğu günümüzde, 3 Mayıs Milliyetçiler Gününün önemi bir kat daha artmaktadır.


Bu önemli günde içlerindeki milli şuur ve iman ateşi bir an olsun sönmeyen ve Türk milliyetçiliği tarihinin altın sayfalarını oluşturan, başta Muhsin Başkanımız,H. Nihal Atsız, Alparslan Türkeş ve nicelerini bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.


Bu duygu ve düşüncelerle, Türk milletinin “3 Mayıs Milliyetçiler Günü'nü” kutlar ve 3 Mayıs ruhunun milliyetçi yüreklerde bütün heyecanıyla ve samimiyetiyle vücut bulmasını temenni ederiz.”




Son Güncelleme: 02.05.2015 15:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hafız 2015-05-02 15:13:43

milliyetçilik değil türkçülük günü.... konuya vakıf olmayan insanlar lütfen açıklama yapmasın. sapla saman karışıyor...

Avatar
Bekir 2015-05-02 17:51:46

Sen çok biliyorsun