4 parti toplam 48 adayı değiştirdi

Dört parti 1 Kasım seçimleri ile ilgili kesin listede...

30 Eylül 2015 Çarşamba 12:19
 4 parti toplam 48 adayı değiştirdi


Dört parti 1 Kasım seçimleri ile ilgili kesin listede Ak Parti 5 adayını değiştirirken, CHP’den 13, MHP’den 12, HDP’den de 18 adayın yerine başka isimler YSK’nın aday listesine girdi


Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 1 Kasım seçimlerine ilişkin kesin aday listesini açıkladı. Meclis’te grubu bulunan Ak Parti, CHP, MHP ve HDP, 48 milletvekili adayını değiştirdi. YSK’nın Resmi gazete’de yayınlanan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne ilişkin kesin aday listesine göre seçimlerde 16 siyasi parti ve 21 bağımsız aday yarışacak. Parlamentodaki dört siyasi parti ise toplam 48 değişiklik yaptı. Buna göre, AK Parti’den 5, CHP’den 13, MHP’den 12, HDP’den ise 18 milletvekili adayının ismi değişti. Partilere göre en fazla aday değişikliği HDP’de yaşandı. En kritik değişiklik de HDP’den geldi. Seçilmesi zor Batman 4. sıraya konulan Batman Milletvekili Ali Atalan, Mardin 4. sıraya kaydırılırken, Mardin 4. sıra adayı olan Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Batman 2. sıraya kaydırıldı.


Ak Parti, Hakkari 2. sıradan aday gösterilen Emrullah Gür’ün, PKK’nın infaz listesinde olduğu ve yakın çevresinin güvenlik endişesiyle kendisine baskı yapması gerekçesiyle adaylıktan kendi isteğiyle çekildiği öğrenilirken, yerine Mehmet Fırat aday yapıldı.


Sevhen aynı ismi taşıyan bir başka adayın belgelerinin YSK’ya gönderilmesi nedeniyle adaylığı krize yol açan Diyarbakır 3. sıra adayı Yunus Memiş’in, sendika yöneticiliğinin devam ettiğinin tespit edilmesi üzerine isminin çizildiği, Samsun adayı Adem Tuncer’in ise, “memuriyetinin sürmesi” yüzünden aday yapılmadığı bildirildi.


Bağımsız aday Yunus Yemiş de sağlık sorunları yüzünden adaylıktan çekildi.


MHP’nin, Şanlıurfa 2. sıraya, 7 Haziran seçimlerinde CHP’den 2. sıra adayı olarak gösterilen HASAN Oğul’u getirmesi sürpriz olarak nitelendirildi.


Ak Parti, tartışmalı Diyarbakır 3. sıra adayı Yunus Memiş yerine Abdullah Atik’i aday gösterdi. CHP’de “sehven” aday gösterildiği kamuoyuna yansıyan eski İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz yerine PM üyesi Ümran Köksüz, İstanbul 3. bölge 13. sıradan aday gösterildi.


 Bölünmez’in yerine kızı


Ak Parti YSK’nın adaylığını reddetmesi nedeniyle de Mardin 2. sıradan aday gösterilen eski milletvekili Süleyman Bölünmez’in yerine kızı Ceyda Bölünmez Çankırı’yı aday gösterdi. (Milliyet)




Son Güncelleme: 30.09.2015 13:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.