'40 yıldır içimizde hain yetiştirmişiz'

Çorum esnafı, yüzyıllardır devam eden ve bir Ahi geleneği olan Arife Duası’nda yine bir araya gelerek helal ve bereketli kazanç için dua etti.

11 Eylül 2016 Pazar 19:57
'40 yıldır içimizde hain yetiştirmişiz'


Çorum esnafı, yüzyıllardır devam eden ve bir Ahi geleneği olan Arife Duası’nda yine bir araya gelerek helal ve bereketli kazanç için dua etti.


Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) öncülüğünde Arife günü Çilingirciler ve Sobacılar Odası, Kalaycılar ve Hırdavatçılar Odası, Ayakkabı ve Kunduracılar Odası, Oto Tamirciler Odası, Leblebiciler ve Sarraflar tarafından Arife duası gerçekleştirildi.


Oto Tamirciler Esnaf Odası tarafından Çorum Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren Önler Otomotiv'de gerçekleştirilen Arife Duası’na AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, AK Parti Merkez İlçe Başkanı  Yaşar Anaç, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Adnan Tığlı, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, Hitit Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Erdoğan Çerikçi, Oto Tamirciler Esnaf Odası Başkanı Necmettin Uzun, Marangozlar Odası Başkanı Ömer Latif Akdağ, Taksiciler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mehmet Hayretli, Dikiciler ve Kunduracılar Odası Başkanı Hasan Coşgun, Kalaycılar ve Hırdavatçılar Odası Başkanı Sedat Ek ile çok sayıda sanayi esnafı katıldı.


Birlik ve beraberlik ve helal kazanç için dua edilmesinin ardından AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç ve Oda Başkanları yaptıkları konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajı verirken, tüm esnaf ve sanatkarların Kurban Bayramı’nı sağlık ve mutluluk içerisinde geçirmelerini temenni ettiler.


ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç konuşmasında arife dualarında bugüne kadar kendilerini yalnız bırakmayan Milletvekili Ceylan ile Başkan Yardımcısı Zeki Gül’e ayrı ayrı teşekkür etti. “Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın” diyen Kılıç, Yüce Allah’ımızın bir daha 15 Temmuz gibi hain kalkışmaları Türk insanına yaşatmaması temennisinde bulunarak, tüm Çorum halkının Kurban Bayramı’nı tebrik etti.


AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise yaklaşık 10 yıldır arife dualarına katıldığını ve bu güzel geleneğin devam etmesini istediğini söyledi. Hiçbir kentte böyle bir geleneğin olmadığını ifade eden Ceylan, arife duası geleneğiyle Çorum esnaf ve sanatkarlarının Türkiye’ye örnek olduğunu kaydetti.


Ülkemizin zor bir süreçten geçtiğini anlatan Milletvekili Ceylan, 15 Temmuz darbe girişimini bir darbe olarak görmediğini bunun hain bir terör olayı olduğunu belirtti. Bu olayı bir grup asker kılığına girmiş teröristlerin gerçekleştirdiğini dile getiren Ceylan, “Eğer bu girişim gerçekleşseydi ülkemizi böl-parçala taktiğiyle yönetmeye kalkacaklardı. Ama bu girişim önce Yüce Allah’ın sonra da milletimizin dik duruşu ve üstün cesaretiyle başarılı olamadı. Dünyanın hiçbir ülkesinde bir insanın tankın önüne yattığı görülmemiştir. Bunu yapan da sadece Türk insanı olmuştur. Tüm dünyada Türklerin üstün cesaretine hayran kalmıştır ve Türkiye’yi bölemeyeceklerini anlamışlardır” dedi.


15 Temmuz sonrası oluşan birlik ruhunun kesintiye uğramadan devam etmesi gerektiğini kaydeden Ahmet Sami Ceylan, “ Türkiye’de yaşayan tüm renkleri bir arada tuttuğumuz sürece bizim önümüzde kimse duramaz. Evet biliyoruz son kale Türkiye. 600 yıldır bu zihniyet devam ediyor. 40 yıldır da içimizde hain yetiştirmişiz. Türkiye darbeler tarihinde ilk kez bu zihniyet başarısız olmuştur. Türkiye’nin kucak açtığı mazlumların duası ile bu beladan da kurtulduk. Allah kimseyi devletsiz ve vatansız bırakmasın. Bizim gideceğimiz başka Türkiye yok” diye konuştu.


TÜRKİYE’NİN ÖNÜ AÇIK

Türkiye’nin 2017 yılına daha büyük adımlarla gireceğine inandığını vurgulayan Ceylan, “Türkiye’nin önü açık, bu ülke büyük bir ülke. Bereketli topraklarda yaşıyoruz. Bu yüzden saldırıyorlar. Saldırsınlar. Biz bir ve beraber olduğumuz sürece başaramayacaklar” dedi.


Konuşmaların ardından ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç tarafından AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan'a birlik ve beraberliğimizin temsili ay-yıldızlı bayrağımız hediye edilirken, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Yaşar Anaç ve Önler Otomotiv Sahibi Satılmış Önler’e de çeşitli hediyeler takdim edildi.


Oto Tamirciler Esnaf Odası Başkanı Necmettin Uzun da, bu anlamlı günde kapılarını açan ve mevlit yemeği veren Önler Otomotiv Sahibi Satılmış Önler’e teşekkür ederek, tüm Çorum halkının Kurban Bayramı’nı sağlık ve mutluluk içerisinde geçirmelerini temenni etti.





Son Güncelleme: 11.09.2016 20:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.