71 il mercek altında

AK Parti Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte girilen milletvekili seçiminde oylarında düşüş yaşadığı 71 ili mercek altına alıyor.

02 Temmuz 2018 Pazartesi 10:24
71 il mercek altında

AK Parti, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte girilen milletvekili seçiminde oylarında düşüş yaşadığı 71 ili mercek altına almaya hazırlanıyor. Oy düşüşü yaşanan iller tek tek çıkartıldı, 2015 seçimlerine ve önceki seçimlere göre ne kadar kayıp olduğu analizleri ortaya kondu. Seçim İşleri Başkanlığı’nın yaptığı çalışma, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte tüm parti yönetiminin değerlendirmesine sunuldu. Bundan sonraki süreçte tüm illerden, oy düşüşüne yol açan sebeplerle ilgili raporlar istenecek.

AK Parti’de yapılan seçim sonuç analizlerinde oy artışı gösteren 10 il ile birlikte oy kaybının yaşandığı tüm iller sıralandı. Oy azalışı görülen 71 ile ilişkin tüm veriler tek tek ortaya kondu. Hem Milletvekili seçimleri, hem de Cumhurbaşkanlığı oy oranları ayrı ayrı kıyaslandı. Milletvekili seçimlerinde 2015 seçimleri ve 16 Nisan referandumuna göre de oy oranları kıyaslaması yapıldı.

(Yaygın Basın)

Son Güncelleme: 02.07.2018 10:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kalbi kirik akp li 2018-07-02 12:21:32

Burdan şu sonucu çıkarıyorum AKP çorum da oylarını artırdı demekki yatırım yapılmayacak taviz verilmeyecek havalandı yapılmayacak çorum milletvekilliginde 2....1...1... yapsaydı neler olurdu acaba....

Avatar
pelin 2018-07-02 15:27:47

Corum cok bile vekil ckardi hic ckarmycaktki bak o zaman yatrm lar nasl yagrdi corum uvey evlat yozgat oz evlat yatrm yagdi corumda bu gidisle yozgata baglanr corumda olmayan hersey yozgatta yaplyr polis okulu ceza evi kolordu komutanlgi fakulteler hzli tren uluslararasi havalani daha neler bacasz fabrikalar yaptk diyorya bozdag dogru corum 4 vekil ckaracana bitane bozdag gibi bakani olaydi corum simdi byuk sehirdi corum cantada keklik yatrm yok bu gidisle ilce olcak nokta

banner165