Aday adaylarından TSO’ya ziyaret

İstanbul'da faaliyet gösteren Çorumlu Eğitimci ve Sanayici İş Adamları Derneği (ÇESİAD) Kurucu...

27 Şubat 2015 Cuma 11:58
Aday adaylarından TSO’ya ziyaret

İstanbul'da faaliyet gösteren Çorumlu Eğitimci ve Sanayici İş Adamları Derneği (ÇESİAD) Kurucu Başkanı ve AK Parti Çorum Milletvekili Aday Adayı işadamı İbrahim Sezikli, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) eski Genel Müdürü, AK Parti Çorum Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Recep ve AK Parti Çorum Milletvekili Aday Adayı Dr. Fatih Tuncel, Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler verdiler.

Ziyarette aslen Çorumlu olduğunu, ancak uzun yıllardır İstanbul'da ikamet ettiğini belirten Milletvekili Aday Adayı İbrahim Sezikli, İstanbul'da bir taraftan ticari hayatını yönlendirirken, bir taraftan da oradaki Çorumluları bir çatı altında toplayıp, birlikte hareket etmeyi sağlamaya çalıştığını söyledi. Bu amaçla İstanbul'da Çorumlu Eğitimci ve Sanayici İş Adamları Derneği'ni (ÇESİAD) kurduklarını belirten Sezikli, bu dernek vasıtasıyla gerek Çorum'a, gerekse İstanbul'daki Çorumlulara önemli hizmetler sunduklarını ifade etti. 

‘Çorum’a hizmet için yola çıktık’

Gerek ticari ve gerekse eğitimcilik hayatında edindiği tecrübelerine, STK yöneticisi olarak tecrübe kattığını ifade eden Sezikli, "ÇESİAD yöneticiliğim döneminde Çorum ilimizin sorunlarına tam manasıyla vakıf olduk. Gerek Ticaret ve Sanayi Odamız ve gerekse diğer STK'larla çok sayıda ortak proje üreterek ilimize katkı sağlamaya çalıştık. Artık ilimize siyasi kulvarda hizmet etmeye karar verdim ve AK Parti'den milletvekili aday adayı oldum. Çorum'un sorunlarını çözmek ve ihtiyaçlarını gidermek için aday oldum. Çorum'a ve Çorumlu’ya daha büyük hizmet etmek için yola çıktık. Çorumlunun teveccühünü alabilirsek çok hizmet yapacağımızı düşünüyorum" dedi.

‘Tecrübemi kullanacağım’

AK Parti Çorum Milletvekili Aday Adayı Recep Kaymakcan da ziyarette, gerek KYK Genel Müdürlüğü, gerekse daha önce bürokraside aldığı etkin görevlerde edindiği tecrübesini, yeni Türkiye'nin kültür restorasyonunda kullanacağını söyledi. 

Kimseyi ötekileştirmeden, ayrım yapmaksızın herkesi kucaklayıp, Çorum'un meselelerini çözeceğini ifade eden Prof. Dr. Kaymakcan, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da görev aldığını belirterek, "Bürokrasinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarında da yer alarak tecrübe edindim. Buradan edindiğim tecrübelerimi de, eğer halkımız yetki verirse kullanacağım. Sivil toplum kuruluşlarının Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki temsilcisi olacağım. Görevim nedeniyle Çorum dışında yaşasam da Çorum ile bağlarım hiçbir zaman kopmadı. Gerek ilimiz bürokrasisiyle, gerek sivil toplum kuruluşlarımızla bağlarımız hiç kopmadı. Bugüne kadar bürokratik anlamda hizmet ettiğim ilimiz için bundan sonra Meclis'te hizmet etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

‘Çorumla bağımı hiç koparmadım’

AK Parti Çorum Milletvekili Aday Adayı Dr. Fatih Tuncel de aslen Çorumlu olduğunu, ayrıca 36 yıllık hekimlik hayatının 17 yılını Çorum'da geçirdiğini kaydetti.

Daha önce yine AK Parti'den 3 dönem milletvekili aday adayı olduğunu belirten Dr. Tuncel, "Bu konudaki ısrarım AK Parti kimliğimi pekiştirerek, bu davaya olan inancımın ne kadar vazgeçilmez olduğunu teyit içindir" dedi. 

Mesleği gereği Çorum'dan ayrılmak zorunda kalsa da Çorum ile bağlarını hiç koparmadığını ifade eden Dr. Tuncel, “Sosyal görevlerimin gerektirdiği her türlü vazifelerde de daime hemşehrilerimin ve dostlarımın yanında olmaya özen gösterdim. Vereceğiniz yetki ile sizleri en iyi şekilde temsil için hemşehrilerimden vekalet istiyorum. Çorumlu hemşehrilerimin daha gelişmiş, daha müreffeh ve modern bir Çorum hayal etmelerindeki duygularına tercüman olabilmek, aynı saflarda yer almak ve kol kola yürüyebilmek için tekrar adayım" şeklinde konuştu.  

TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal da, ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, her üç adaya da çalışmalarında başarılar diledi. 




Son Güncelleme: 27.02.2015 15:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.