Ahilik değerleri günümüze ulaşan miras

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cahit Bağcı...

23 Eylül 2014 Salı 17:42
 Ahilik değerleri günümüze ulaşan miras


AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cahit Bağcı, 27. Ahilik Haftası münasebetiyle yayımladığı mesajında; “Anadolu'da temelleri atılan Ahilik Kültürünün; ekonomik ve ticari faaliyetlerin yürütülmesinde iyi ahlak, doğruluk, kardeşlik, yardımseverlik gibi toplumsal değerleri bir miras olarak günümüze dek ulaştı.” dedi.


13. Yüzyılda Ahi Evran-ı Veli'nin önderliğinde şekillenmiş olan Ahilik Kültürünün, 27. Anma Haftası kutlamalarının ülkemiz, milletimiz ve bilhassa esnaflar için hayırlara vesile olmasını dileyen Bağcı, mesajında şunları söyledi;


“Anadolu'da birlik-beraberliğin ve refahın sağlanmasına, toplumsal düzenin tesis edilmesine öncülük eden Ahilik Teşkilatı; Selçuklu ve Osmanlı Devletlerinin sosyal ve ekonomik hayatında etkili rol oynadığı gibi, aynı şekilde günümüzde de önemli bir role sahiptir. Esnaflarımız ve Sanatkârlarımız Ahiliğin kurucusu Ahi Evran Veli'nin ticaret ahlakına, dayanışmaya ve paylaşmaya dayanan ilkeleri doğrultusunda geçmişten gelen gelenek ve kültürleriyle toplumumuzda, ekonomik ve sosyal hayatımızda önemli bir rol üstlenerek, bugün ve yarın da ekonomik, sosyal ve ticaret hayatımızın vazgeçilmez yapı taşlarından olmaya devam edecektir. Asırlar öncesinden bugüne uzanan, yeni nesillerin yoluna da ışık tutacak olan Ahilik geleneği, 2023 hedeflerine güvenli ve istikrarlı adımlarla yürüyen Türkiye'nin manevi muhafızı ve sağlam yapı taşlarından biri olmaya devam edecektir.


Ülkemiz gelişmesini ve kalkınmasını esnafına ve sanatkârına borçlu olduğu gibi, Çorum da gelişmesini ve kalkınmasını esnaf ve sanatkârına borçludur. Çorum esnafının kalkınıp büyümesi Çorum'un kalkınması anlamına gelir. Bu vesile ile ÇESOB tarafından yürütülen Ahi Evran Sanayi Şehri projesinin gerçekleşmesi son derece önem arz etmektedir. Esnafımız ve sanatkârımızın daha rahat çalışma ortamları olacak ve Ahi Evran ruhu canlı tutularak Çorumlu esnafımızın ve sanatkârımızın küçülmesi ve yok olması önlenecek, büyümesi sağlanacaktır. Siyasiler olarak esnaf ve sanatkârlarımızın refahı için yapılacak her türlü projeyi destekliyoruz.


Bu düşünceler eşliğinde, 27.'sini kutladığımız Ahilik Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliklerin hayırlı, uğurlu ve bereketli olmasını diliyor, esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere, tüm hemşerilerimize en kalbi duygularımla selamlarımı sunuyorum.” 



Son Güncelleme: 23.09.2014 17:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165