Ahlatcı'nın yurduna evet, vatandaşın itirazına red

Belediye Meclisi bugün toplandı

03 Ekim 2017 Salı 23:35
Ahlatcı'nın yurduna evet, vatandaşın itirazına red

MUSTAFA DEMİRER

Belediye Meclisi bugün saat 14.00’de Belediye Başkanı Muzaffer Külcü başkanlığında toplanarak gündemi görüştü.

Sanayi Sitesi Kooperatifleri Katılım Payları, Bayat Belediye Başkanlığı ile ortak hizmet projesi yapılması, Tarım Caddesi ilgili adalarda yol genişliğinin 20 metreye çıkarılması, Ulukavak Mahallesi, Karaman Çavuş Caddesine cepheli adalarda plan yol genişliğinin 25 metreye çıkarılması, Binevler 246. Sokak’ta yol genişletilmesi, Ilıca’da ilgili adalarda plan değişikliği yapılması kararlaştırıldı.

AHLATCI’NIN ÖĞRENCİ YURDU’NA EVET

Edinilen bilgilere göre, Belediye Meclisi’ne mevcut gündem dışında ek gündem maddesi olarak işadamı Ahmet Ahlatcı’nın Çevre Yolu Eşref Hoca Caddesi bitiminde yaptığı 14 katlı öğrenci yurdunun plan değişikliği getirildi.

CHP PLANA İTİRAZ ETMİŞTİ

Cumhuriyet Hak Partisi Meclis Üyeleri’nin yargıya yaptığı itiraz üzerine iptal edilen Ahlatcı’ya ait öğrenci yurt inşaatı imar planı, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü tarafından yeniden meclisin gündemine getirildi. Herhangi bir değişikliğin yapılmadığı iddia edilen söz konusu imar planı AK Parti Belediye Meclis Üyelerinin oylarıyla aynen kabul edildi.

GÜNEY KAMPÜSÜ KARŞISINA YENİ YURT

Ayrıca Ankara Yolu Güney Kampüs karşısındaki bir akaryakıt istasyonunun yanına emsali 4, taban alanı 0.40, kat yüksekliği 8-9 civarında 8-9 kat yeni bir öğrenci yurdu yapılması teklifi AK Parti’nin oyları ile kabul edildi. CHP meclis üyeleri her iki gündem maddesine ret oyu verdi.

AK PARTİ BUHARA SAKİNLERİNİN İTİRAZINI REDDETTİ

Öte yandan Çorum Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz ay yapılan meclis toplantısında Bişkek Caddesi üzerinde imar planında sağlık evi işaretli belediye mülkiyetindeki  arsanın  akaryakıt istasyonu olarak değiştirilmesine mahalle sakinlerinin itirazı ise yine AK Parti Belediye Meclis Üyelerinin oyları ile reddedildi.

KÜLCÜ ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

CHP’nin hizmet ve imar düzenlemeleri ile ilgili eleştirilerine cevap veren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, göreve başladığı günden bugüne kadar 9 yıllık süre içinde 14 mahallenin hiçbirini diğerinden ayırt etmediklerini söyledi.

Hizmeti götürürken bir mahalleden diğerini asla ayırt etmediklerinin altını çizen Başkan Muzaffer Külcü, "Bu konu da çok iddialıyız. Çorum'a 5 tane kültür merkezi yaptık bir tanesi Bahçelievler Mahallesinde. Çorum'un değişik yerlerine yaptığımız spor salonları var. Bunlardan kültür merkezleri içinde olanlar var. Ama ayrı iki tane mahalle spor salonu yapıyoruz. Bunun bir tanesi Kale Mahallesi'nde bulunuyor. 15 büyük park yapmışız neredeyse her mahalleye bir tane denk geliyor. Kale Mahallesi'nde bulunan Aşıklar Tepesi'nde 50 dönüm arazi üzerine kurulu parkta bunlar arasında. Park yaptığımız Cumartesi Pazarı'nın yeri Bahçelievler Mahallesinde. Buna benzer başkaca örnekler vermek mümkün. Söylemek istediğim şey şu: Bir mahallemizin bir başka mahallemizden, bir insanımızı bir başkasından asla ayırt etmedik. Bütün şehrin belediye başkanı olduğumuzu ve belediyeci olduğumuzu hep aklımızda tutarak hep bu inançla çalıştık. Ve 'yaratılanı yaratandan ötürü sevme' anlayışı içinde hizmet ettik. Hizmet etmeye de devam edeceğiz" dedi.


Çorum Belediyesi'nin yaptığı hizmetlerin vatandaşlar tarafından takdir edildiğini vurgulayan Başkan Külcü, "Biz yapmış olduğumuz hizmetlerin sessiz kalabalıklar tarafından nasıl takdir edildiğini gayet iyi biliyoruz. Elbette siyasi çevreler gazete televizyon medya, STK… bunlar sayıları az da olsa sesleri daha fazla çıkan kesimlerdir. Ama işin daha derinlerine indiğinizde arka sokaklara gittiğinizde mahalle içlerine indiğinizde orada yapılan işleri hizmetleri bihakkın değerlendiren ve objektif olarak sorduğunuz da iki kişiden birinin cevabı genellikle şu oluyor, yaptığımız anketlerde onu gösteriyor. Belediyemiz hizmetlerinden Bahçelievler Mahallemiz'de, Ulukavak Mahallemiz'de, Kale'de, Mimar Sinan'da, Gülabibey'de memnundur ve belediyemizi başarılı bulmaktadır. Bu yaptıklarımızla yetineceğimiz anlamına elbette gelmiyor. Dün çalıştığımız gibi bugün de çalışıyoruz. Bugün çalıştığımız gibi de yarın inşallah aşkla şevkle heyecanla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

 










Son Güncelleme: 05.10.2017 15:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sessiz Kalabalıklar 2017-10-04 07:49:16

Sevgili başkanım malesef pekistirdikce insanlar otoritesini toplumdan uzaklaşıyor.
SESSİZ Kalabalıklar içinde biz varız ve evet güzel işler yaptınız bu bir gerçek ama hayatı hatalarını var.

Bu ülkenin REİS inde dediği gibi en önemli sorunlarından biri eğitim keşke petrol istasyonu yerine okul yeri isaretleseydiniz çocuğum Mustafa Kemal de gece yarilarina kadar okulda .

Yada on yıllardır boş bekleyen 5. caddeye okul yeri isaretleseydiniz de mahalle size dua etseydi

Vel hasıl SESSİZ Kalabalıklar tam da sizin Dediğiniz nokta da değil.

Avatar
vatansever 2017-10-04 10:08:04

keşke yaratılanı yaratandan ötürü seviyorsan neden bu kadar eleştiri alıyorsun. demek ki samimi bulunmuyorsunuz başkan. seni il teşkilatın dahi seçmedi hatırlarsan temayülde 3. sıradaydınız. buhara halkının neden isteğini kabul etmediniz madem çok sevgi dolusunuz. merak etme başkan allah'ında bir hesabı var...

Avatar
Angaralı 2017-10-04 12:42:33

Agaya hizmet birinci görevi benzinlik yerinde Aga için işaretlenmiştir ❓❓❓ başkanla Aga neden bu kadar uyumlu acaba

Avatar
x 2017-10-04 13:42:20

bölge vatandaşları olarak sesinizi çıkarmazsanız olacağı bu. ses çıkarmak konuşmakla olmuyor açın dava iptal olsun plan değişikliği. bunu da yapamıyorsanız şikayet etmeyin.

Avatar
rizeli 2017-10-04 13:44:43

ahlatçı nını yurdu imar planında yaklaiık emsal oranı 7 . bu yeni işaretli, alanda emsal 4 olmuş. ahlatçı yurdu şile aynı emsalde verilseymiş daha iyi olacakmış. aslında i,mar planı olmamalı heres istediği yükseklikte yapıyı planı mülkiyetine göre yapmalı. emsal kavramı olamamlı. herşey serbest. ahlatçı yurdunda olduğu gibi.

Avatar
Hakan 2017-10-04 14:51:36

buharaevler e ilkokul gerekli benzinlik degil

Avatar
Kenan 2017-10-04 18:06:41

Başkan; Mahallenin göbeğinde akaryakıt istasyonu olur mu. . Göreceğiz kim olacak sahibi. Ayrıca akşam belediye önünde ki trafiği bir bak.. Bunu çöz .. birilerine benzinlik yapma

Avatar
istenmeyen başkan 2017-10-05 09:44:17

"temayül yoklaması anketinde partililere belediye başkanını başarılı buluyor musunuz ?” sorusu yöneltildi. bu soruya 153 kişi başarısız, 39 kişi başarılı cevabını verdi. bu sonuca göre muzaffer külcü kendi partililerinden dahi destek alamadı." (kaynak: çorum time) başka söze gerek yok.