AK Parti belediyelerinde artık böyle olacak!

AK Parti yerel yönetimlerde Çorum ve diğer illerdeki görevden almayı sürekli hale getiriyor

04 Eylül 2018 Salı 08:48
AK Parti belediyelerinde artık böyle olacak!

AK Parti son seçimlerden önce başta Ankara ve İstanbul olmak üzere Çorum gibi çok sayıda belediye başkanının görevden alınması olayını bir 'manifesto'yla sürekli hale getirecek. Başkan Erdoğan'ın seçimlerden önce açıklayacağı manifestoya uymayanlar, seçim tarihi beklenmeden görevden alınacaklar.

Hürriyet’in haberine göre, Geçtiğimiz yıl Çorum’un da içinde bulunduğu bir çok ilde belediye başkanlarını görevden alan AK Parti, belirlediği şartlara uymayan belediye başkanlarını görevden almayı sürekli hale getirecek. Manifesto haline getirilecek bu kriterler Cumhubaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak. Hürriyet’in haberinde bir detay daha var. Hatırlanacağı üzere İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Çorum’da da Belediye Başkanı Muzaffer Külcü görevden alınmış ve bununla ilgili yerel siyasetçiler tarafından kamuoyuna somut bir gerekçe sunulmamıştı. Bu minvalde sorulan sorulara da “Cumhurbaşkanımız’ın takdiri, partide yenilenme süreci” şeklinde cevaplar verilmişti. Söz konusu haberde belediye başkanlarının görevden alınması ile ilgili gerekçenin parti kulislerinde ‘partiyle yaşanan sorunlar” şeklinde konuşulduğu belirtildi.

Haberin devamında “AK Parti, 2019'daki yerel seçimlerden önce belediye başkanlarının uyması gereken 'ana kurallar'ı açıklayacak. Bu kurallara 'Yerel Seçim Manifestosu' denilecek. Başkan Erdoğan'ın açıklayacağı bu manifesto, bir anlamda belediye başkanlarının taahhütü olacak. Bu metinde yazılanlara uymayanlar yeni seçim beklenmeden gidecekler.” denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nihat hardal 2018-09-04 09:29:32

halkın seçti başkanı halk alır veya anayasa mahkemesi alır bu iktidar emir eri arıyor kendine başka izahı yok o zaman kendi atasın halkı hiçe saydına göre

Avatar
hakikat 2018-09-04 10:04:16

kısacası millet iradesine darbe deseneniz ne över gibi başlık atıyorsunuz. lafa gelince millet ne derse o işlerine gelmeyince alırızz.

Avatar
Ali 2018-09-04 11:25:20

bence de atama yoluyla gelmeli başkanlar. seçim meçim ne diye uğraşılır milletin parası çarçur edilir ki. hem o zaman başkanı kovduğunuzda kimsenin bir diyeceği olmaz. Ben getirdim, ben götürdüm.

Avatar
Men dakka dukka 2018-09-04 12:02:55

Birileri aldı başını gitti.Birileri başını alıp gelecek.Kafa aynı olduktan sonra ha gitmiş , ha gelmiş.Yemeği yedikten sonra Hesabı ödemeden giden müşteri gibi.Bari bulaşıkları yikasalardi.

Avatar
Hacı Ahmet 2018-09-04 19:04:03

Maalesef görevden alma kararını içişleri bakanının veya mahkemelerin vermesi gerekirken bu yola başvurulmuyor. Çünkü soruşturma açılsa birsürü pislik açığa çıkacak. En temizi istifa ettirmek. Belediye başkanlarıda durumdan memnun. Yaptığım yanıma kar deyip ticaretine bakıyorlar.Alan razı satan razı.