AK Parti Çorum'u görüştü

AK Parti Genel Merkezi belediye başkan adayları ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor

08 Kasım 2018 Perşembe 11:23
AK Parti Çorum'u görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kurmaylarıyla yaptığı toplantılarda, aday adaylığı için il başkanlığı görevinden istifa edecek iller arasında yer alan Çorum’un da görüşüldüğü öğrenildi.

Erdoğan başkanlığında önceki gün gerçekleşen toplantıda istifalarına onay verilecek olan teşkilat başkanlarıyla ilgili değerlendirme yapıldı.

Bu değerlendirme kapsamında 20 il başkanı ve 200 ilçe başkanının seçimlerde aday adayı olmak için istifa etmesi bekleniyor. Bu iller arasında Çorum da yer aldı.

Kulislere göre, yerel seçimde belediye başkan aday adayı olmayı düşünen il ve ilçe başkanlarının durumu ele alınıyor. Çorum’un durumunun dün gece değil, önceki gün yapılan toplantıda görüşüldüğü belirtiliyor.

1 ARALIK’A KADAR

İl başkanlarının belediye başkanları gibi temayüle girmeyeceği ifade edilirken, genel merkez teşkilat başkanlığının belediye başkan adaylığına karar verilen il ve ilçe başkanlarına nasıl önümüzdeki süreçte hareket edecekleri hususunda bilgilendirme yapacağı ifade ediliyor.

İl başkanlarının aday adaylığı başvuruları için 1 Aralık’a kadar zamanlarının bulunduğu hatırlatılarak, resmi bir müracaatta bulunmayacakları dile getiriliyor.

DEĞERLENDİRME 12 KASIM’DA

AK Parti Teşkilat Başkanlığı’nın 12 Kasım’da genel değerlendirme yapacağı, belediye başkan adayı adayı olmasına karar verilecek il başkanlarının resmi müracaatının yine teşkilat başkanlığı tarafından sistem üzerinden yapılacağı kaydediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, belediye başkan adayı gösterilmesine kesin karar vereceği il başkanlarının istifasını isteyeceği iddia ediliyor.

VEKALET YOK, İL BAŞKANI ATANACAK

Öte yandan istifa eden teşkilat başkanları yerine daha önce olduğu gibi vekaleten değil asaleten atama yapılacak. Bu yöntemle seçim çalışmaları sırasında sıkıntı yaşanmasının da önüne geçilmiş olacak.

Son Güncelleme: 08.11.2018 11:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aday Adaylarını il başkanına mı soruyorlar 2018-11-09 09:46:11

Şu süreçte aday adaylarının nasıl birisi olduğunda bilgi toplamak için eğer il başkanına soruyorlarsa en baştan yanlışı yapıyorlardır. Belediye Başkanlığına adaylığını düşünen kişiye diğer adayları sorarsanız nasıl bir cevap alırsınız herhalde tahmin edersiniz. Sonra biz vatandaşta karşılığı olan adayları çıkarttık derler. Caddeye sandığı koy vatandaş kimin ismi çıkıyorsa o aday olsun. Aday adaylarınında gönlü rahat olmuş olur. Velhasıl Memleket için hayrola şerler defola...

Avatar
A 2018-11-13 15:41:25

İl Başkanı aday olacak işte..

banner165