AK Parti’de 15 belediye başkanı incelemeye alındı

AK Parti yönetimi, hakkında yolsuzluk iddiaları olan belediye başkanlarının dosyalarını parti müfettişleri aracılığıyla incelemeye aldı.

26 Ocak 2016 Salı 10:11
 AK Parti’de 15 belediye başkanı incelemeye alındı

AK Parti yönetimi, hakkında yolsuzluk iddiaları olan belediye başkanlarının dosyalarını parti müfettişleri aracılığıyla incelemeye aldı. Önceliklerinin dürüstlük ve hakkaniyet olduğunu söyleyen Başbakan Davutoğlu’nun, belediye başkanlarını, “Eşini, işini ve evini değiştirenden şüphe ederim” diye uyardığı öğrenildi.

Hakkında yolsuzluk iddiaları olan bazı 
AK Parti’li belediye başkanları ve il yönetimleri, genel merkez tarafından inceleniyor. Bir eski milletvekili ve üç belediye başkanının partiden kesin ihracı istenen sürecin ardından,15 belediye başkanı daha incelemede. Hakkında ihbar ve belge olan başkanlarla ilgili incelemelerde; “iddiaların doğruluğu”, “yerel çekişmelerden kaynaklanan iftira olma olasılığı” gibi kriterlere bakılıyor.

RAPOR HAZIRLIYORLAR


Hem iddiayı ortaya atanlar hem kentin ileri gelenleri hem de belediye başkanlarıyla yapılan görüşmelerden sonra hazırlanan raporların, genel merkeze sunulduğu ve gerekli görülenlerin MKYK kararıyla disipline sevkinin gündeme gelebileceği ifade edildi. Başkanlarla ilgili şikâyetler incelenirken, ilin milletvekilleri de genel merkeze çağrılarak, iddialarla ilgili bilgi ve gözlemleri soruluyor.


ÖZEL HAYAT VE PARA


Başbakan 
Ahmet Davutoğlu’nun bu konuda kesin talimatı olduğu, özel hayatı ve parasal ilişkileri konusunda belediye başkanlarını kesin bir dille uyardığı belirtildi. Başbakan Davutoğlu’nun son belediye başkanları toplantısının kapalı bölümünde, ‘Eşini, işini ve evini değiştirenlerin peşine düşeriz, şüpheyle yaklaşırız. Parasal ilişkilerde dikkatli olun” dediği öğrenildi.

ÖRGÜT DE İNCELEMEDE


AK Parti Teşkilat Başkanlığı da il ve ilçe başkanları hakkında etik ve yolsuzluk incelemelerini sürdürüyor. 
Seçim dönemlerinde yeterince çalışmadığı saptanan ve ilindeki kampanyalarda başarısız olan il başkanlarının da görevden alınması planlanıyor. Bazı il yöneticilerinin özel hayatları ve parasal ilişkileriyle ilgili iddialar da araştırılıyor. 10 civarında il başkanının incelemede olduğu, iddiaların araştırılması için görevden alınma sürecinin başlatılacağı ifade ediliyor.(Hürriyet)

Son Güncelleme: 26.01.2016 10:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adınız Soyadınız 2016-01-26 12:42:29

millet vekillerine de inceleme başlat sayın başbakanım

Avatar
halk 2016-01-26 14:48:42

Rumi bekir oglu ve belediye baskanimizi istemiyoruz isine gelene is verirler gonullerunce harcar istediklerini istedikleri mevkiye korlar

Avatar
Adınız Soyadınız @halk 2016-01-26 15:32:34

sizin istemenize kaldıysa bu ülkede dini de istemiyorsunuz ,iş yapan adamıda istemiyorsunuz , siz ancak şovanist düşünceyle ben bilirim ben yaparım benim haricimdekiler kötü, sen belediye başkanına dua et .bence adamın yaptıklarınıda görmüyosun, burdaki haberi nasıl okuyorsun kör desem kör de degilsiniz.

Avatar
Gerçek halk 2016-01-26 17:41:47

Biz her ikisinde istiyoruz nolacak şimdi? Kimsin sen?

banner165