AK Parti’den Cemiyete ziyaret

AK Parti Çorum İl Teşkilatı, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle...

24 Temmuz 2015 Cuma 18:10
 AK Parti’den Cemiyete ziyaret


AK Parti Çorum İl Teşkilatı, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. 

Ziyarette Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Bülent Özkaleli ile görüşen AK Parti Çorum milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, AK Parti Çorum il Başkanı Rumi Bekiroğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç ve AK parti Yönetim Kurulu üyesi İlhan Öztekin, gazetecilerin Basın Bayramı ve Basın Sansür’ün kaldırılışının 107. yılını kutladılar.

AK Parti Çorum milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ise, gazetecilerin kamuoyunu bilgilendirme gibi önemli bir görevi icra ettiklerini belirterek, tüm basın çalışanlarının bayramını kutladı.

Çorum basını ile gurur duyduklarını dile getiren Kurt, “Görevini toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla yerine getiren özgür basın, hiç şüphesiz ki demokrasinin en etkili ölçülerinden biridir. Gazeteciler, zorlu şartlarda mesleğini icra ederek, toplumdaki çok sesliliğin ve düşünce özgürlüğünün gelişmesine ve korunmasına önemli katkı sağlamaktadırlar. Bu düşüncelerle, 24 Temmuz Basın Bayramını ve Basında Sansürün Kaldırılışının 107. yıldönümünü kutluyor, Çorum’da görev yapan tüm basın mensuplarına meslek hayatlarında başarılar diliyorum'' dedi.

GAZETECİLER VE SİYASETÇİLER YOL ARKADAŞI

AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu da, siyasetçiler ve gazetecilerin kamu hizmetinde yol arkadaşı olduğunu belirterek, her iki kesiminde ortak hedefinin insana ve insanlığa hizmet etmek olduğunu söyledi.

Basının kamuoyuna bilgilendirme gibi bir görevi üstlenirken, siyasetçilerin ülkesine hizmet ettiğini kaydeden Bekiroğlu, “Gazeteciler zor bir görevi ifa ediyor. Gece-gündüz demeden büyük bir özveri ile mesleğini ifa eden gazeteci arkadaşlarımızın çalışmaları takdire yaşan. Gazetecilik kutsal bir meslek. Çorum basını da ilkeli ve seviyeli yayın politikası izliyor. Biz Çorum basınıyla her zaman gurur duyuyoruz ve gittiğimiz her yerde örnek gösteriyoruz. Tüm gazeteci arkadaşlarımızın Basın bayramını kutluyorum” şeklinde konuştu.

BASIN VE DEMOKRASİ SANSÜRSÜZ ORTAMLARDA GELİŞİR

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Özkaleli'de basın ve demokrasinin sansürsüz ortamlarda gelişeceğini belirterek, "Haber verme ve yayma görevi bulunan basının gelişmesinin demokrasinin de ölçütü varsayılır. Özgür basının olmadığı, haber alma ve yayma özgürlüğünün kısıtlandığı, haberlerin sansürlendiği ortamlarda demokrasiler gelişmez, farklı görüşler duyulmaz, konuşulmaz olur. Gerçekler halktan saklanır. Günümüz toplumlarının iletişim araçları ile ilişkilerinde geldiği noktada basında sansür asla kabul edilemez ve yapılamaz da. Çünkü dünyada örneklerini gördüğümüz üzere, toplumların gerçekleri öğrenmesinin önünde artık hiçbir engel duramıyor. İnsanlar haber alma özgürlüklerini her geçen gün daha da gelişen iletişim imkanları ile sonuna kadar kullanıyorlar. Öte yandan basın üzerinde zaman zaman baskılar kurulmak istendiğine şahit oluyoruz. Dileğimiz özgür ve sansürsüz basınla demokrasilerin daha da ileri bir düzeye varmasıdır" ifadelerini kullandı. 





İHA

Son Güncelleme: 24.07.2015 18:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.