Akaydın’a usulsüzlük suçlaması

Geçtiğimiz mayıs ayında iki partiliyle beraber CHP Antalya İl Başkan Yardımcılığından...

18 Eylül 2014 Perşembe 13:39
 Akaydın’a usulsüzlük suçlaması


Geçtiğimiz mayıs ayında iki partiliyle beraber CHP Antalya İl Başkan Yardımcılığından istifa eden Ergün Kurt, 30 Mart Yerel Seçimleri öncesinde partide yaşanan yolsuzluklarla ilgili çarpıcı itiraflarda bulundu.

İnternethaber.com'da yer alan bilgiye göre; Eski CHP Antalya İl Başkan Yardımcısı Ergün Kurt, geçen mayıs ayında görevinden istifa etmiş, CHP'nin yerel seçim öncesi aday belirleme sürecinde etnik ayrımcılık, menfaat ve çıkar ilişkileriyle adam kayırmayla iş yürüttüğünü ifade etmişti. Ergün Kurt, bu sefer sözlerine açıklık getirecek bir takım iddialarda bulundu.

30 Mart Yerel Seçimleri öncesinde İl Başkanı Devrim Kök’ün Antalya Muratpaşa Belediyesi’ne aday olmak isteyen iş adamı Osman Önal’dan rüşvet olarak lüks bir otomobil ve nakit para aldığını söyleyen Kurt, Önal’ın aday gösterilmeyince ortalığı ayağa kaldırdığını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na kadar gittiğini söyledi.

"MUSTAFA AKAYDIN USULSÜZLÜK YAPTI"

Antalya’nın önde gelen esnaflarından CHP İl Başkanlığı adına para alındığını ama bu tür alışverişlerde bizzat yer almadığını belirten Kurt, 30 Mart seçimlerinden dört ay önce Mustafa Akaydın yönetimindeki Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, yapılan imar planı tadilatlarından para alındığını iddia etti.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in aday gösterilmesi için komisyona 4 milyon lira para ödediği ve Konuksever’deki AVM’nin yapım izninin onaylanması için birilerinin parti genel merkezine 22 milyon lira gönderdiğini dile getiren Kurt, konunun araştırılması gerektiğini belirtti.

Ergün Kurt’un açıklamaları arasında; partili kadınlarla Afyon’da kaplıcalara gidildiği, Muhittin Böcek ve Mustafa Akaydın 2 milyonluk dairede oturduğu, nüfuz ticareti gibi pek çok iddia yer alıyor.

CHP’DEN SUÇ DUYURUSU

2015 genel seçimleri öncesinde milletvekilliği için listeler konuşulmaya başlanmışken Ergün Kurt’un itirafları CHP Antalya örgütünü de karıştırdı. Bir haber sitesinin yayınladığı görüntülerin ardından CHP İl Başkanı Devrim Kök, internet sitesinin imtiyaz sahipleri ve haberi yapan gazeteci hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Konuyla ilgili konuşan Kök, “CHP’de il başkanlığımdan ayrılırsam bundan siyasi nemalanma beklentisinde olan insanların yaptırdığı bir haberdir bu. Antalya’da genel seçimler için milletvekilliği listesini tekrar bazı güçlerin ellerine geçirmek için düğmeye basmış kişilerin belediye başkanları ve il başkanını yıpratma politikasıdır” dedi. CHP Antalya eski İl Başkan Yardımcısı Ergün Kurt da özel hayatın gizliliğini ihlal, kişinin rızası olmadan sesi ve görüntüsünün alınması ile basın yoluyla ifşadan suç duyurusunda bulunacak. Kurt, “Gizlice konuşmalarımı ve sohbetimizi kameraya çekip kaydetmişler. Oysa ki bu anlattıklarımın hepsi birer iddiadan ibaret. Zaten kendisine ait internet sitesine koyduğu görüntülerimde de ben bu iddiaları araştırmasını söylüyorum. Bu iddialar, zaten sosyal medyada konuşuluyor, yazılıyor ve çiziliyor. Ama rızam alınmadan sohbet sırasında görüntülerim gizlice çekilerek hedef gösterildim.” dedi.



Son Güncelleme: 18.09.2014 13:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165