‘AKP basının özgürlüğünü elinden alıyor’

CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, AK Parti’nin basının özgürlüğünü elinden aldığını ileri sürdü.

24 Temmuz 2013 Çarşamba 13:52
 ‘AKP basının özgürlüğünü elinden alıyor’


Atlas, basında sansürün kaldırılışı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Atlas, Türk Basınında sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olarak her yıl 24 Temmuz'da kutlanan "Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı en içten duygularla kutladığını bildirdi.

Atlas, mesajında şu görüşlere yer verdi; “Maalesef ki ülkemizde hak ettiği değer verilmeyen, susturulan, baskı gören, yazdıklarından dolayı hapishanelere atılan bir basın mevcuttur. Mevcut iktidarın aleyhinde yazılar yazan ve haber yapanları işinden ettirip tutuklanmaktadır. Orta çağ zihniyetiyle hareket eden AKP, basının özgürlüğünü elinden almaktadır. Üzülerek söylüyorum ki tutuklu gazeteci sayısında dünyada rekor kıran bir ülkeye sahibiz.

Aynı zamanda kalemini satan basın mensupları da mesleklerinin adını lekelemektedirler. Basın mensuplarının böyle davranışlardan kaçınarak mesleklerinin adını kirletmemesi en büyük temennimizdir. Dileğimiz basının tam özgür ve tam bağımsız olmasıdır. Bu duygularla bir kez daha "Gazeteciler ve Basın Bayramını" kutluyor saygılarımı sunuyorum.”




Son Güncelleme: 24.07.2013 13:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
asfalt 2013-07-24 14:30:59

yapma yahu. bu cehepes insanları her konuda hüccetler ya. adamlar herşeyden anlıyor ya.. büyük bir düşünüş içindeyim. basın özgürlüğü diyince ne anlıyorsanız. basın ne demek desen üç cümle kuramazlar.. gerçi akepe de de var böyleleri. ya.

banner165