‘Alaca kabuğunu kırıyor’

Kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte esnafı ziyaret etmek üzere Alaca’ya...

28 Mayıs 2015 Perşembe 23:36
 ‘Alaca kabuğunu kırıyor’


Kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte esnafı ziyaret etmek üzere Alaca’ya gelen AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, yapılan hizmetleri vatandaşlara aktardı. Alaca’ya 13 yılda 800 Milyon TL’lik yatırım yaptıklarını vurgulayan Uslu, “Gerek hükümetimiz tarafından yapılan hizmetlerle gerekse belediye hizmetleriyle Alaca kabuğunu kırıyor” dedi.

AK Parti Çorum Milletvekili hemşehrimiz Salim Uslu, esnaf ziyaretlerinde bulunmak üzere Alaca’ya geldi. İlk olarak Belediyeyi ziyaret eden Uslu, Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz’dan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Ardından Kaymakam Ramazan Kurtyemez’i makamında ziyaret eden Uslu, burada da çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Kamu ziyaretlerinin ardından esnaf ve vatandaşlarla kucaklaşan Uslu, daha sonra ise sivil toplum kuruluşlarını gezdi. Burada ilk olarak Alaca TSO’ya ziyarette bulunan Uslu, TSO Başkanı Günser Şirin ile görüştü. Uslu ardından sırasıyla Esnaf Odaları Birliği, Şoförler Odası ve Ziraat Odası’nı ziyaret etti. Ziraat Odası’nda başkanlığa seçilen İlhan Yılmaz’ı tebrik eden Uslu, tarımsal çalışmalar hakkında hem bilgiler aldı hemde bilgilendirme yaptı.

Sulu tarmla birlikte tohum sorununun da önemli ölçüde ortadan kalkacağını anlatan Uslu, sulu tarımla birlikte ürün ve mahsüllerde de gelişme olacağını vurguladı. PANKOBİRLİK’in Alaca’da olmasını istediklerini kaydeden Salim Uslu, “Teknik hizmet önemli. PANKOBİRLİK Ziraat Odası ile işbirliği yaparak önemli çalışmalara imza atabilir. Bilinçli tarım büyük öneme sahip. Bu sayede Ayçiçek Fabrikası’nı da ilçemize kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

Kongrenin geride kaldığını anlatan Salim Uslu, “Şimdi artık çalışma, hizmet üretme vakti. Bizler belde ilçe ayrımı yapmadan hizmetlerimizi sürdürüyoruz. İl Özel İdaresinin bütçesi 10 Milyon TL idi. Şimdi ise bütçe 76 milyon TL’ye çıktı. Bu sayede köylerimize daha çok hizmet götüreceğiz. Projelerimiz hazır. Alaca kabuğunu kırıyor. Bizim için aslolan hizmet” şeklinde konuştu.  

Uslu, daha sonra PANKOBİRLİK Alaca Şube Başkanı Ünal Coşkun’u ziyaret etti. Uslu, PANKOBİRLİK çalışmaları hakkında bilgiler alırken, tarımsal yatırımlar ve Alaca’da yapılan faaliyetler bilgiler verdi.

TOKİ’DE VATANDAŞLARLA BULUŞTU

Uslu, son olarak TOKİ konutlarında vatandaşlarla biraraya geldi. Burada konuşan Uslu, Alaca’ya yapılan faaliyetlerden bahsederken, TOKİ’nin ikinci etabıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.  TOKİ yöneticisi Sedat Toprakçı ise Uslu’ya hizmetlerinden dolayı plaket verdi.

Milletvekili Uslu’ya ziyaretleri esnasında Turgut Özal Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Şafak, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Eyüp Arslan, Erhan Akar, Alaca Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, İlçe Başkanı Ümit Tokgöz, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve parti üyeleri eşlik etti.

ÇORUM YOLUNDAKİ KAVŞAK TAŞINACAK

Şoförler Odası ziyaretinde konuşan Uslu, Çorum yolunda bulunan ilk kavşağın kaldırılarak sanayiye daha yakın bir yere getirilmesi için çalışma yaptıklarını söyledi. Karayolları Bölge Müdürü ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Uslu, kavşağın taşınmasıyla ilgili isteği iletti. Bugün veya yarın Alaca’ya bir heyetin geleceğini söyleyen Uslu, kavşakla ilgili çalışma yapacaklarını belirtti.

TANJU ÇOLAK ALACA’YA GELİYOR

Milletvekili Uslu, daha önce Çorum’a gelen eski milli futbolcu Tanju Çolak’ın Pazartesi günü de Alaca’ya geleceğini söyledi. Çorum programı sırasında Alacalılardan yoğun bir istek aldıklarını belirten Uslu, “Bu isteği kendisine ilettim ve Alaca’ya gelmek istediğini söyledi. İnşallah pazartesi günü buraya birlikte gelerek ziyaretler yapacağız” diye konuştu.



Son Güncelleme: 29.05.2015 00:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.