Alayınız gelse, başaramayacaksınız

MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, İlçe Başkanları Toplantısı’nda komşumuz İran’da yaşanan gelişmeleri değerlendirdi

06 Ocak 2018 Cumartesi 17:36
Alayınız gelse, başaramayacaksınız

MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, İlçe Başkanları Toplantısı’nda komşumuz İran’da yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

‘TÜRKİYE’DE PKK’YA KOL KANAT GERENLER, İRAN’I HEDEF ALDI’

Ekonomik sorunlara yönelik gösterilerin zamanla İran geneline yayıldığını, yoğunlaşarak rejim protestolarına dönüştüğünü belirten Aras, İran’daki sokak hareketlerine ABD ve İsrail’in açık destek verdiğini söyledi.

Riyad yönetiminin kapalı teşviki ve neticede düşmanca provokasyonların oynanan oyunu deşifre ettiğini belirten Aras, açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “ABD ve İsrail'in kışkırtması rejim tartışmalarını alevlendirmiştir. İran'daki etnik farklılıklar kaşınmıştır. Böylece bölünme senaryolarının nasıl hesaplandığı apaçık ortaya çıkmıştır. PKK terör örgütünün İran'daki kolu olan PJAK gösterilerde boy göstermesi vahimdir.

Suriye'nin kuzeyinde PYD'yi silahlandıranlar, Irak'ın kuzeyinde Barzani'yi sözde bağımsızlık referandumu için cesaretlendirenler, Türkiye’de PKK’ya kol kanat gerenler, İran’ı da hedefe yerleştirmişlerdir.

‘İRAN’IN SİYASİ BİRLİĞİ SONUNA KADAR DESTEKLENMEDİLİR’

İran’ın siyasi birliği ve toprak birliği sonuna kadar desteklenmelidir. İran’da yaşananlar elbette bu ülkenin kendi iç sorunudur. Ancak gayri meşru telkinlerle, hatta bizzat yabancı casusların tezgahlarıyla İran’ın karıştırılması bölgemizde vahim sonuçlar doğuracaktır. İran’ın birliği savunulmalı, komşuluk ilişkilerinin gereği yapılmalıdır. İran Türklüğü; bozguncuların ve ayaklanma çağrısı yapan kanlı emperyalizmin tehlikeli tuzağına düşmemelidir.

İran’dan sonra sıranın Türkiye’ye geleceğini açık açık söyleyenler unutmuşlar ki, Gezi Parkı’nda denediler olmadı, Kobani olaylarıyla uğraştılar olmadı, 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsüyle son kozlarını oynadılar yine olmadı. Kim Türkiye’yi kaosa sürüklemek istiyorsa karşısında etten duvar bulacaktır. Bunların alayı gelsin, asla ama asla başaramayacaklardır. Dört parçalı sözde Kürdistan için zaman ve zemin yoklayanlar, ateşte yanmaktan kurtulamayacaklardır.

‘DEHŞET VERİCİ BİR KAMPLAŞMA KURGULANIYOR’

Kudüs komplosu, İran kumpası, Irak’ın Kuzeyindeki referandum oyunu, Ürdün, Suudi Arabistan ve Lübnan’daki bunalımlar büyük bir sorunun, dehşet verici bir kamplaşmanın ön hazırlığıdır.

Ortadoğu'da Müslümanlar birbirlerini kırarken, zalimler bu sürecin kazananı olacaklarını sanıyorlar. Ancak büyük bir hesap hatası yapıyorlar. Rüzgar ekenler fırtına biçeceklerdir. Hiç kimse Ortadoğu'da yaşanacak vahim sonuç karşısında kazanan olmayacaktır. Özellikle bölge ülkeleri akıllarını başına almalıdır.

‘SÜNNİ YA DA Şİİ BÜTÜN MÜSLÜMAN ÜLKELER HEDEFTE’

Sünni ya da Şii, Ortadoğu'da bulunan tüm Müslüman ülkeler hedeftedir. Emperyalizmin asıl niyeti İslamla hesaplaşmaktır. Hilal ile Haç mücadelesi bir kez daha karşımızdadır. Bölgemiz artık giderek barut fıçısı haline gelmektedir. Komşu ülkelerde yaşanacak şiddetli bunalım mutlaka ülkemizi de etkileyecektir. Hem ülkemizin hem de komşu ülkelerin toprak bütünlüğünün kararlı bir şekilde savunulması tarihi bir zorunluluktur. Tehdit ve tehlikelerin yerinde bertaraf edilmelidir.

‘TÜRKİYE MİLLİ BEKASINI KORUMAKTAN TAVİZ VERMEYECEK’

Türkiye milli bekasını korumaktan asla taviz vermeyecektir. Türk milletiyle hesaplaşma arzusu güdenler, elbette ve bir kez daha pişman olacaklardır. Bizim azim ve kararlılığımızdan asla geri adım atmayacağımızı göreceklerdir. Bunun için hükümete terörle mücadele ve dış politika alanında verdiğimiz destek tamdır ve sürecektir.

Kimsenin kuşkusu olmasın, milli birlik ve beraberlikle karanlık hesapları hüsrana uğratacağız. Bölgemizde istikrar vaat eden güçlü bir Türkiye olarak mazlumların güvenli sancağı, zalimlerin ise korkulu rüyası olmayı sürdüreceğiz.”

Son Güncelleme: 06.01.2018 17:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165