Alevi dernekleri yalanladı

Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Müslüm Doğan, Alevilerin yarın yapılacak...

08 Ağustos 2014 Cuma 17:07
 Alevi dernekleri yalanladı


Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Müslüm Doğan, Alevilerin yarın yapılacak Cumhurbaşkanlığı ilk tur seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyeceğine dair haberleri yalanladı.


Doğan, yaptığı açıklamada, basında son çıkan haberlerde, ‘Aleviler Eklemettin İhsanoğlunu destekliyor’ şeklinde bir haberlerin yer alması nedeniyle tekrardan açıklama yapılmasının zorunlu hale geldiğini bildirdi.


Doğan açıklamasında, “Bilindiği üzere daha önce yapmış olduğumuz açıklamalarda; CHP’nin cumhurbaşkanlığına aday gösterdiği, Ekmeleddin  İhsanoğlu’nun toplumsal dokumuzun formatına uymadığını söz konusu adayın Alevi inanç ve değerlerine denk düşen bir profil oluşturmadığı tarafımızca çeşitli yayın organlarında ve televizyonlarda açıklanmıştır.


Biz Aleviler olarak Türk-İslam sentezli ideolojik yapılar ve kurumlarında yetişmiş, egemen ulus ve inanç merkezli devlet yapılanmasını savunan, ayrıştıran bölen, ötekileştiren bir adayın yada adayların adayımız olamayacağını tekrardan beyan ediyoruz.” ifadelerine yer verdi. Doğan Alevilerin nasıl bur cumhurbaşkanı adayı istediklerini maddeler halinde sıraladı.


Dersim Dernekleri açıklama yaptı


Öte yandan Dersim Pertekliler Derneği de yaptığı açıklamada, Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklemelerinin söz konusu olmadığını açıkladılar.


Dersim Pertekliler Dernegi, Alibeyköy Dersimliler Dernegi, Ankara Dersimliler Dernegi, İzmir Dersimliler Dernegi, Gebze Dersimliler Derneği, Gemlik Dersimliler Derneği, Kurmeş Derneği, Dersim Gazetesi  Ağucan Ocağı-Aziz Güler Dede Derneği’nden yapılan açıklamada şöyle denildi; “Aleviler, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekliyor açıklaması yanıltıcı olmasının yanı sıra irademize rağmen yapılan açıklamadır ve gerçeği yansıtmamaktadır.. Alevi Vakıfları Federasyonuna bağlı dokuz (9) kurum ile bugün bir basın toplantısı düzenlemiştir.  Her kurum ilkelerini benimsediği cumhurbaşkanı adayını desteklemekte özgürdür. Ancak yapılan açıklamada ‘900 Alevi Derneği – Yöre Derneği’ adına Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu adına destek açıklaması yapmışlardır.


Yapılan açıklamada dernek isimleri açıkça belirtilmeyerek " 900 dernek" denilerek kamuoyunda yaratılmak istenen, tüm Alevi vakıfları - dernekleri yanı sıra köy ve yöre olduğu algısıdır.


Alevi vakıflar federasyonu tarafından yapılan destek açıklamasının derneklerimizin beyanı olmayıp , herhangi bir ilgisi olmadığını ve bilgisi dahilinde yapılmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız” 




Son Güncelleme: 08.08.2014 17:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fuat Yılaz 2014-08-09 20:29:44

o zaman tayip sizlere hayırlı olsun sakın şikayet etmeyin.

banner165