Ali Osman Kıyak aday adayı

Ali Osman Kıyak, AK Parti Çorum Milletvekili aday Adayı oldu.

26 Nisan 2018 Perşembe 12:37
Ali Osman Kıyak aday adayı

MUSTAFA DEMİRER

Çorum’un tanınmış siyasetçilerinden merhum Abdullah Kıyak’ın Ali Osman Kıyak, AK Parti Çorum Milletvekili aday Adayı oldu.

Üç dönemdir tecrübeli devlet ve siyaset adamı AK Parti İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar’ın  Danışmanlığını üstlenen Ali Osman Kıyak, görevinden istifa ederek aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Aynı zamanda Sungurlulu Bürokrat ve İşadamları Derneği Başkanı ve Çorum Dernekler Federasyonu Başkanlar Kurulu Üyesi olan Ali Osman Kıyak, önümüzdeki günlerde AK Parti İl Teşkilatı’nda aday adaylığı açıklamasını yaparak teşkilat temayülüne katılacak.

ALİ OSMAN KIYAK, 1969 yılında Sungurlu’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Sungurlu’da tamamlayan Kıyak, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. Siyaset ve Kamu Yönetimi üzerine Yüksek Lisans yaptı. Halen Gazi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi Kamu Yönetimi doktora çalışması devam ediyor. Çiftçilik, besicilik ve ticaretle de uğraşmış olan Kıyak, uzun yıllar TBMM’de Milletvekili Danışmanlığı görevini sürdürdü. TBMM Milletvekili Hizmetleri Başkanlığı, TBMM Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü ve TBMM  Kanunlar Kararlar Dairesi Başkanlığı’nda çeşitli görevlerde bulundu. Yerel Yönetimler alanında birçok projenin hazırlayıcısı ve yürütücüsü olarak önemli çalışmalar yaptı. Kıyak halen Sungurlu Bürokrat ve İşadamları Derneği Başkanı ve Çorum Dernekler Federasyonu Başkanlar Kurulu üyesi.

Orta derecede İngilizce bilen Kıyak, Prof. Dr. Gülten Kıyak ile evli ve 2 çocuk babası.  

Son Güncelleme: 27.04.2018 00:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kimsin 2018-04-30 16:16:02

Boy boy fotolar haberler yapılıyor Çorumdan tanıyan yok :D Seçim turizmine gelmişlerden birisi. Seçilemezse bi 20 yıl daha uğramaz :DDD