'Annelik ulvi bir müessesedir'

AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, tüm annelerin Anneler Gününü kutladı.

07 Mayıs 2016 Cumartesi 17:29
'Annelik ulvi bir müessesedir'

AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, tüm annelerin Anneler Gününü kutladı.

Ceylan,’Annelerimiz fedakârlık, sevgi, şefkat ve sabır gibi önemli duyguların timsalidir.’ Diyerek, mesajında şu ifadelere yer verdi:


"Toplumların sağlam bir zemin üzerinde yükselmesi, aile kurumunun sağlamlığı ve ailede verilen eğitimle mümkündür. Ailedeki eğitimin temel kaynağı ise annedir. Annelerimiz, anne olmanın yanı sıra bizleri hayatın her aşamasına hazırlayan ve yönlendiren birer öğretmendir. Peygamberimizin, ‘Cennet anaların ayakları altındadır' sözüyle anneliğin kutsiyeti ve yüceliği gerçek ifadesini bulmuştur. Anne bir milleti yoğuran mukaddes bir el ve toplumun ilk hücresini teşkil eden yuvanın da kurucusudur. Milletimizin geçmiş başarılarının ardında da yine annelerimiz vardır. İlk eğitimini daha ana kucağında alan milletimizin çocukları, kendilerini bu günlere getiren annelerini gözü yaşlı bırakma pahasına icra edecekleri yüce görevlerden geri kalmamıştır. Emsalsiz ve sınırsız sevginin, hoşgörünün, sabrın; en masum ve temiz duyguların timsali annelik ulvi bir müessesedir. Anne, nesli temin ve talimin kaynağı olmakla birlikte, ailenin fiili reisi, memuru, işçisi, esnafı, işvereni ve en önemlisi herkesin öğretmenidir.


Anneliğin ayrıştırıcı, ötekileştirici değil, toplumu yakınlaştıran, birleştiren, bütünleştiren bir rolü vardır. Şefkat ve merhamet membası anneler, sadece kendi çocuklarının değil, temas ettiği, dokunduğu, aynı ortamda bulunduğu tüm çocukların öğretmenidirler. Bu uğurda tüm sıkıntılara katlanan, çocuklarının mutlu olması ve başarısı için büyük bir sabırla gayret gösteren annelerimizin üzerimizde ödenemez hakları bulunmaktadır.


Annelerin hayat standartlarının iyileşmesi, sosyal hayatta etkin rol üstlenmeleri, sağlıklı bir toplumun olmazsa olmazıdır. Bizi millet yapan, bizi birbirimize kenetleyen değerlerin yaşatılmasında, kültürümüzün ve geleneklerimizin devam ettirilmesinde herkese düşen sorumluluktan daha fazlası şüphesiz annelere düşmektedir. Kültürün yaşatılması kadar huzurlu bir toplumun oluşturulmasında da annelerin rolü asla inkâr edilemez.


Anneye hürmet bizim toplumumuzda büyük bir öneme sahiptir. Bir anne bir tek çocuk doğurmakla kalmıyor, toplumu da inşa ediyor. Bizlere düşen ise saygı ve sevgi de kusur etmeden onlara hürmet etmektir. Dinimizin onlara verdiği mevki gereği ayaklarının altına cennet serilmiş olan annelerimize ne kadar kıymet versek de hakkını ödeyemeyiz.


Dünyadaki hiçbir değerle karşılaştırılamayacak ve yeri hiçbir zaman doldurulamayacak en kutsal varlıklarımız olan annelerimize özel olarak ithaf edilen ve annelerimize verdiğimiz değeri, duyduğumuz sevgiyi ve yalnız olmadıklarını göstermek için önemli bir fırsat olarak gördüğümüz Anneler Günü vesilesiyle tüm annelerimizin Anneler Gününü kutluyorum."

 



Son Güncelleme: 07.05.2016 17:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165