Bağcı, ‘Madeni açacağız’

Seçim Çalışmaları kapsamında ilçe ziyaretlerini sürdüren AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı...

28 Mayıs 2015 Perşembe 14:40
 Bağcı, ‘Madeni açacağız’


Seçim Çalışmaları kapsamında ilçe ziyaretlerini sürdüren AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Çorum Milletvekili  Cahit Bağcı’nın son durağı Dodurga oldu. Dodurga meydanında gece mitingi yapan Bağcı, kalabalık bir topluluğa hitap etti. Bağcı’nın konuşmasın sık sık alkışlarla ‘Dodurga Seninle Gurur Duyuyor’ sloganlarıyla kesildi. Dodurga mitinginde AK Parti iktidarlarında Çorum’a yapılan yatırımları, sosyal devlet uygulamalarını ve 2023 hedeflerini anlatan Bağcı; “Toplumun tüm kesimlerinin sesi olduk, yanında olduk. Çiftçiyi de hayvancılık yapanı da esnafı da düşündük. Hem krediye ulaşmanın yollarını kolaylaştırdık hem de sosyal güvenlikten yararlanma imkânı getirdik. Ev kadınını da, evlenecek olanı da, dulu da, yaşlıyı da düşündük. Sanayiciyi de gözettik. Taşeronda çalışana iş güvencesi getirdik” dedi.


“NE ESER BIRAKTILAR DA ELEŞTİRİYORLAR”


Muhalefeti eleştiren Bağcı, şöyle devam etti: “Milletvekillerine dil uzatanlar, ‘ne yaptı?’ diye televizyonlara demeç verenler, kahvehanelerde ahkâm kesenler, hesap sormadan önce kendileri hesap versinler. Kömür madeni kimin zamanında kapatıldı? (2001) Madem milliyetçi ve memleketçisiniz, neden eylem yapmadınız? 3-5 kişiyi işe aldıracağım diye memleketi avutacağınıza, dışarıda çalışanı içeride göstereceğinize, Madeni batıracağınıza, milletin hakkını hukukunu koruyup, ekmek teknelerine sahip çıksaydınız ya! Memleket bunlar sayesinde savruldu, viran oldu. Biz ayağa kaldırdık. 2004 yılından beri Belediyemiz sahip çıktı. 1991’den 2003’e kadar 12 yıl ne eser bıraktılar da eleştiriyorlar.


‘SU SORUNUNU BİZ ÇÖZDÜK, KIRKDİLİM’İ BİZ AÇTIK’


AK Parti İktidara gelmeden su, günde birkaç saat akıyordu. Herkes evinde bidon dolduruyordu. İçme suyu sorununu biz çözdük. Hacıköy’den onların getirmeye çalıştığı su bir damla bile akmadı. Milletin parasını toprağa gömdüler. Birilerini zengin etmek için ovadan dağlara su taşımaya kalktılar. Eski Yavu’dan suyu biz getirdik. Kırkdilim’i niye yapamadılar? Cahit Bağcı’ya kadar Kırkdilim’i herkes konuşur, kimse yapamazdı. 2008’de ihale ettirdik. 2011’de biz açtık.


Her yıl Çeltik üreticileri bent sorunu, su sorunu yaşıyordu. Biz Çözdük. Dodurga’ya sulama suyu hayaldi. Biz yaptırıyoruz. İmam Hatip Ortaokulu’nu biz açtık. 100 Yataklı Öğrenci Pansiyonunu biz yaptık. Çetme özü’nde suyu biz getirdik. Kanalizasyon Arıtma Tesisini biz yaptık. Tekstil Fabrikasını biz açtık. Çorum-Lâçin-Osmancık Bölünmüş Yolunu biz ihale ettik. Artık Çorum’a bölünmüş yoldan gideceksiniz. Osmaniye-Sarmaşa çilesi bitecek. Muhalefet konuşur, AK Parti yapar.”


‘MADENİ AÇACAĞIZ’


Bağcı konuşmasında maden ocağını tekrar açma sözü vererek; “Her seçim dönemi kömür ocağını siyaset malzemesi yaparlar. Madenin nasıl batırıldığını ve kimin döneminde kapatılarak özelleştirildiğinin hesabını versinler. Bu maden 2001’de iflas etmiş olarak kapatıldı ve özelleştirildi. İktidarda CHP-MHP-ANAP koalisyonu vardı. Niye kapsısında yatıp kapattırmayacağız demediler. Bu ocağı açık tutacak olan biziz. Soma Faciasından sonra TBMM’de Madencinin sesi olan biziz. İşçinin kıdem tazminatı ve işsizlik sigorta fonundan ücretini almasını ağlayan biziz. Biz gelir madende bacanın ağzında işçi ile kucaklaşırız. Biz madenci çocuğuyuz. Kimse bizim kadar işçinin derdini, çilesini, acısını anlayamaz. Müsterih olun bu ocağı gene açacak olan bizler olacağız. Bunu sağlamak için çalışacağıma, sizin sesiniz olacağıma söz veriyorum.


‘DESTEK İSTİYORUM’


Bugün bu meydanda sizlerden güçlü destek sözü duymak istiyorum. Türkiye’yi baştanbaşa imar eden, herkesin hayatını iyileştiren, ilçemizi güzelleştiren, AK Parti ve Onun Genel Başkanı Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve hemşerinize güçlü bir destek verir misiniz? Allah yolumuzu açık etsin. Milletimizin desteği ile Türkiye güçlü ve lider ülke olacaktır” dedi. 




Son Güncelleme: 28.05.2015 14:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165