Bağcı Şendere için devrede

AK Parti Çorum Milletvekili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cahit Bağcı, Kalkınma Bakanlığı’nın...

14 Kasım 2014 Cuma 15:36
 Bağcı Şendere için devrede


AK Parti Çorum Milletvekili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cahit Bağcı, Kalkınma Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde Bakan Cevret Yılmaz’a yazılı bir mesaj göndererek, "2014 yılında büyük sıkıntılar çeken köylerimizin içme suyu sorunu bir an önce çözülmelidir. İl Özel İdaremize kaynak transferi ile Şendere İçmesuyu Arıtma Tesisi ve Şebekesi’nin yapımını sağlayabiliriz. Bu konuda desteğinizi bekliyoruz" dedi.


Bağcı’nın verdiği bilgiye göre; merkeze bağlı Şendere köyü göletinin Bilindiği üzere Çorum Merkeze bağlı Şendere köyünde yapılan Şendere Göleti için  Uğurludağ ilçemiz ile Çorum merkez ve Uğurludağ’a bağlı 53 köye içme suyu temin edilmek üzere inşa edilmiştir. Arıtma tesisi ve şebeke projesi Çorum İl Özel İdaresi tarafından yapılmıştır. Ancak Proje maliyeti İl Özel İdaresi kaynakları ile yapılabilmesini imkânsız kıldığından, projenin yapılması için DSİ Genel Müdürlüğü ile görüşülmüştü. Projenin DSİ tarafından ihale edilmesi hususunda Milletvekillerince bir dizi görüşme yapılmış, Orman ve Su İşleri Bakanlığında yapılan toplantılarda gündeme getirilmişti. Bu hususta DSİ ile Kalkınma Bakanlığı arasında görüşmeler yapılmış ve nihayetinde projenin Çorum İl Özel İdaresi’ne kaynak transferi ile yapılması görüşü benimsenmişti.


Bağcı, Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Vekili Cüneyt Düzyol ile yaptığı görüşme sonrasında bakanlığa bu konuda bir yazılı talep yapılması kararlaştırıldı. Konuya ilişkin Çorum İl Özel İdaresi’nin Kalkınma Bakanlığı’ndan ödenek talebi yazısı hızlı bir şekilde hazırlatılarak, Vali Ahmet Kara tarafından imzalanarak 13.11.2014 tarih ve 2911 yayılı yazı ile bakanlığa gönderildi. Bağcı, Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Vekili Düzyol’dan konuya ilişkin bakanlık incelemesinin yapılarak hız kazandırılması konusunda destek istedi. 




Son Güncelleme: 14.11.2014 16:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165