'Bağımsızlık meşalesini söndürmeyeceğiz'

AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. Yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

29 Ağustos 2016 Pazartesi 12:49
'Bağımsızlık meşalesini söndürmeyeceğiz'

AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. Yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.


Ceylan,"Hiç şüphesiz bu zafer, Türk milletinin birlik ve bütünlüğüne yönelik her türlü tehdit ve saldırı karşısında kenetlenerek hiçbir gücün; birliğini bozmasına, bağımsızlığını elinden almasına fırsat vermeyeceğinin simgesi olmuştur" dedi.


30 Ağustos'un bağımsızlık mücadelesinde dönüm noktası olduğunun altını çizen Milletvekili Ceylan, "Bağımsızlık mücadelemizin en önemli adımlarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıldönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Bir milletin geleceğine ipotek koymak isteyenlere karşı başlattığı bağımsızlık mücadelesinde dönüm noktasını temsil eden 30 Ağustos Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı, bağımsızlığa atılan en önemli adım niteliğindedir” ifadesini kullandı.


Ceylan, açıklamasını şöyle sürdürdü:


"Türk İstiklal Harbi’nin önemli dönüm noktalarından birisi olan 30 Ağustos Zaferi, yok edilmek ve vatanından kovulmak istenen bir milletin bağımsız yaşama isteğinin tezahürüdür. Bu zafer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim dediği cumhuriyetimizin kurulmasında, muasır medeniyetler seviyesine ulaşılmasında, halkımızın bağımsızlık, milli birlik ve beraberlik anlayışıyla ortak değerler etrafında kenetlenmesinde çok büyük önem taşımaktadır.


Hiç şüphesiz bu zafer, Türk milletinin birlik ve bütünlüğüne yönelik her türlü tehdit ve saldırı karşısında kenetlenerek hiçbir gücün; birliğini bozmasına, bağımsızlığını elinden almasına fırsat vermeyeceğinin simgesi olmuştur.


Bugün, içinde bulunduğumuz zorlukları aşmak için yapılması gereken, birlik ve beraberliğimize giden yollarda kilit taşlarını sağlamlaştırmak, bunu bozmaya çalışanlara karşı güçbirliği yapmaktır. Bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü dünyaya haykıran bu zaferin mimari atalarımız gibi farklılıklarımızı çatışma ve gerginliklerin nedeni olarak değil milletimizi zenginleştiren, bizi birbirimize kenetleyen, birlik beraberliğimizi güçlendiren unsurlar olarak görmeliyiz. Tüm enerjimizi daha özgür, daha müreffeh, daha demokratik, daha kalkınmış bir Türkiye için harcamalıyız. El ele vererek dünyanın en saygın ve güçlü ülkeleri arasına girmeliyiz.


Bizler bu şuurla 30 Ağustos Zafer Bayramını bir kez daha ruhuna ve şanına uygun olarak birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz.

Bu düşüncelerle, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensupları ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için şehit olan kahraman Mehmetçiklerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."

 

 

Son Güncelleme: 29.08.2016 12:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165