Bahçeli Çorum’a davet edilecek

MHP İl Başkanı İsmail Lek, MHP Genel Merkezi’nde düzenlenen İl Başkanları Toplantısı’na değerlendirdiği...

20 Nisan 2014 Pazar 18:37
 Bahçeli Çorum’a davet edilecek


MHP İl Başkanı İsmail Lek, MHP Genel Merkezi’nde düzenlenen İl Başkanları Toplantısı’na değerlendirdiği açıklamasında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin MHP’li belediyelere hayırlı olsun ziyareti yapacağını bildirdi.

Seçim sonuçlarının ve dar bölge seçim sistemi tartışmalarının değerlendirildiği toplantıda, MHP Genel Başkanı devlet Bahçeli’nin davet edildiği takdirde Çorum’u ziyaret edeceğini bildirdiğini aktararak, “Sayın Genel Başkanımız’ı Çorum’a davet için hazırlıklarımızı başlattık. En kısa zamanda Çorum7a davet edeceğiz.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmesini paylaşan MHP İl Başkanı İsmail Lek, yaptığı yazılı açıklamada, Bahçeli’nin, “Milli iradenin vermiş olduğu mesaj mutlaka dikkatle değerlendirilecektir. Yaşanan çok sıkıntılı siyasi süreçler ve imkânların kısıtlılığı göz önüne alındığında MHP önemli sayılabilecek bir başarıya imza atmıştır. Bilhassa Büyükşehir, İl, İlçe ve Belde Belediye Başkanlıklarında ya kazanmış ya da kazanmanın eşiğine gelmiştir. Bu bizim açımızdan bir gelişme, gelecek için de ümit var bir tablodur. Adalet ve Kalkınma Partisi seçim sonuçlarını doğru okumalı, Türkiye'nin bekası ve esenliği ile milletimizin huzur ve refahı için bundan sonra uygulayacağı politikalarda hassas hareket etmelidir. Önümüzdeki yeni dönemde siyasete daha çok uzlaşma, daha çok ahlak, daha fazla işbirliği, daha fazla adalet ve karşılıklı saygı hakim olmalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi, milletinin kendisine verdiği yetki, destek ve gösterdiği teveccühle yeni bir görev ve sorumluluk üstlenmiş olup bunun gereğini milli menfaatler doğrultusunda daha etkili ve kararlı bir muhalefet anlayışıyla icra edecektir. Bundan herkes emin olmalıdır.” dediğini aktardı.

MHP Genel Merkezi'nde dün yapılan il başkanları toplantısında, cumhurbaşkanlığı seçimleri ve 2015 genel seçimlerinin de masaya yatırıldığını ifade eden İsmail Lek, “Genel Başkanımız Sayın Devlet  Bahçeli İl başkanlarına , "Cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylığım söz konusu değil, göreve, hizmete bir süre daha böyle devam edeceğim" diyerek, medyada gündeme getirilen bazı isimlere dikkat edilmesi, yapılan açıklamalarda da dikkatli olunmasını istedi.” diye konuştu.

MHP İl Başkanı İsmail Lek, toplantıya ilişkin yaptığı açıklamalarda şunları dile getirdi, “MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın gündeme taşıdığı dar bölge seçim sistemine açık kapı bıraktı "Milletvekili sayımız birkaç düşebilir. Sistem bizi olduğu kadar iktidarı da etkiler" dedi. Basına kapalı toplantıda yerel seçimler, cumhurbaşkanlığı seçimleri ve 2015 genel seçimleri masaya yatırıldı. Sayın Bahçeli toplantıda seçim takvimi nedeniyle dar bölge sistemine geçilerek, genel seçimlerde uygulanmasının artık çok zor olduğunu, bu sistemin ise MHP'ye çok zarar vereceğini düşünmediğini ifade etti.30 Mart'taki oy oranıyla MHP'nin 96 milletvekili çıkarabileceğini, dar bölge sistemine geçilirse sayının 87'ye düşeceğini anlattı.

Ancak sistem değişirse sadece biz değil, iktidar partisi de etkilenir. AKP'nin çıkaracağı milletvekili sayısı da aşağı düşüyor" diyen Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, "Önümüzü kesmek için her türlü senaryo deneniyor. Ancak biz her türlü formüle, senaryoya açığız. Önümüz kesilemeyecek. Günü geldiğinde de kendi önerimizi getireceğiz" dedi.

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli son seçimlerde önemli yerlerde belediyeler kazanılarak, hedeflerimizin sınırının sonsuzlukla ifade edildiğini, kutlu hedefe yeni başlangıç olarak önümüzdeki seçimleri göstererek seçim startını da vermiş oldu.

Ayrıca davanın üstünlüğü esas olduğunu belirterek, seçimlerde ülkücü kimlikle başkalarına hizmet edenlerde il başkanlarınca tespit edilip partimizden ilişiklerinin kesileceğini belirtmiştir.

Genel Başkanımız, özellikle Çorum için İl başkanımız davet ettiği zaman kazanmış olduğumuz belediye başkanlarımıza hayırlı olsun ziyaretinde bulunacağını belirtti. Çorum İl Başkanı olarak en kısa zamanda Sayın Genel Başkanımızı Çorum’a davet edeceğiz.”





Son Güncelleme: 21.04.2014 00:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.