Bakan’dan Çorum’a övgü

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı’nın organizesinde düzenlenen...

28 Ocak 2015 Çarşamba 13:29
 Bakan’dan Çorum’a övgü


Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı’nın organizesinde düzenlenen toplantıda AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu ve Cahit Bağcı’nın ilçelerin doğal gaz talepleri ile ilgili sorularına cevap verdi.


Bakan Yıldız, doğalgaz sorularına verdiği cevapta, "Son yıllarda orta ve büyük ölçekli her ilçe bize doğal gaz talepleri ile geldi. Bakanlık kayıtlarımızda toplam doğal gaz talebi 202 ilçeye ulaşmıştı. Bu işi bir kurala bağlamak ve gerçek talepleri ve yatırım yapılabilir ilçeleri belirlemek zorundaydık. İlçelere Doğal gaz götürme konusunda 28 Nisan 2013 tarihinde bir Bakanlar Kurulu Kararı çıkardık. Buna göre ‘Merkez nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelere doğal gaz ulaştırılması için yapılacak bağlantı hatları yatırım bedelleri BOTAŞ tarafından karşılanacak. Bu Kararla doğal gazın ülke genelinde yaygınlaştırılması hedefi doğrultusunda; mevcut doğal gaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan merkez nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelere doğal gaz ulaştırılmasını sağlamak amacıyla yapılacak yatırımlara ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Buna göre, mevcut doğal gaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan merkez nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelerden, ilçe merkezindeki toplam elektrik abone sayısının asgari yüzde 60'ına tekabül eden elektrik abonesinin, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından belirlenen abone bağlantı bedelini ilgili İl Özel İdaresince belirlenecek banka hesabına yatırmış olan ilçelere bağlantı hatları için gereken yatırımlar, BOTAŞ tarafından gerçekleştirilecek. Şimdi burada açıkça söylüyorum. Bize doğal gaz talebi ile gelen 202 ilçeden sadece 7 tanesi gerekli şartları yerine getirebildi. Bu ilçelerin 3 tanesi Çorum'un ilçeleridir. Bunlar Alaca, Osmancık ve İskilip ilçelerimizdir. Bu konuda  Milletvekillerimiz Salim Uslu ve Cahit Bağcı'nın büyük bir çabaları ve gayretleri oldu. Bu ilçelerimize doğal gazı mutlaka getireceğiz" dedi. 




Son Güncelleme: 28.01.2015 13:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165