Başkan'ın toplantısından notlar

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün basın toplantısında notlar

11 Ekim 2017 Çarşamba 13:17
Başkan'ın toplantısından notlar

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü bugün Buharaevler Kültür Merkezi'nde  Tesisler Müdürlüğü'nün çalışmaları hakkında düzenlediği basın toplantısında bazı bilgiler de verdi. 

GÜLABİBEY'E YENİ MERKEZ

Külcü'nün verdiği bilgiye göre, Gülabibey Mahallesi ile ilgili yapılması planlanan merkezle ile ilgili son noktaya gelindi. Külcü, "Arsa ile ilgili sorun yaşadık. Yüzde 80 oranında satın almasını yaşadığımız bir yerde kamulaştırma davası açmıştık. Önümüzdeki ay tamamlanır diye düşünüyoruz. Projesi hazır, bütçesi hazır. Gülabibey Mahallemiz'in de kültür merkezinin inşaatına başlamış olacağız. Yılbaşında başlarsak 6-7 ayda bitiririz. Gelecek sene bu zamanlarda hizmete sokarız. Böylelikle Çorum’un her tarafına ulaşmış olacağız. Gülabibey'i de yaptıktan sonra Mahalle Kültür Merkezleri yapımına noktayı koymuş oluruz." dedi. 

ÇORUM ÇEVRESİNDE BÖYLE BİR BİNA YOK!

Belediye Başkanı Külcü, toplantıda Buhara Kültür Merkezi'nden de övgüyle bahsetti. Külcü, Çorum çevresinde böyle bir bina olmadığını vurgulayarak, "Burası hem fiziki olarak hem de içerik anlamıyla bizim için prestij proje" nitelemesini yaptı. 

Külcü şöyle konuştu: "
Kurumlarımız içinde Buhara Kültür Merkezimizin özel bir yeri var. Mimarisinden tutun, içinde yapılan hizmetlere kadar bir prestij proje. 2013 ten beri söylüyorum, bizim ölçeğimizdeki başka hiçbir belediyede olmayan bir tesis burası. Samsun’da Türkiye’nin en büyük gençlik merkezi diye levha asmışlar. Gittiğimde heyecanladım nasıl bir bina göreceğim diye. İçeri girdik. Sadece bina büyük. Onun dışında Buhara Kültür Merkezi ile kıyaslanabilir bir yönü asla yok. Gençlik Spor Bakanımız Çorum'a geldiğinde, burası için adını, "Buhara Gençlik Spor ve Kültür Merkezi koysaydınız" dedi. Biz de adını öyle koymadık ama içini öyle doldurduk dedik. Muhteşem bir eser. Siz de hakkını vere vere buraları kullanıyorsunuz. Buralar için dünya kadar servet harcıyoruz. Sizlerin de dolu dolu kullanması amacımız."

2 ÖDÜLÜ HATIRLATTI

Külcü daha sonra Tesisler Müdürlüğü kapsamında Çorum Belediyesi'nin aldığı iki ödülü şu sözlerle hatırlattı:
 "Mutlu Aileler Mutlu Şehirler başlıklı Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde aldığımız ödüldü. AK Parti Genel Merkezi tarafından yıllık yapılan çalışmada ödüle layık görülmüştü. Daha sonra bu tesis bir yarışmada değerlendirildi. Yine aynı şekilde AK Parti Genel Merkezimizin AK Partili belediyeler arasında yaptığı yarışmada bu ödülü takdim ettiler. Yaptığımız işler çok iyi işler. Ne olduğumuzun farkında olalım. Ama geldiğimiz nokta asla duracağımız, bekleyeceğimiz nokta değildir. Daha gideceğimiz çok yol var. Sürekli kendimizi yenilemeye, her gün doğan güneş gibi yeniden doğmaya hazır olun. Eğitim, kültür, sanatla güçlü bir Çorum inşa etmeye devam edeceğiz."

BÜYÜK BİR KÜLTÜR MERKEZİ


Başkan Külcü Çorum'a bir konservatuar yapıp yapmayı düşündüklerine ilişkin bir soruya "2014-2019’da yapacağımız işler. Böyle bir listemiz var. Onlardan birisi büyük bir kültür merkezi inşasıdır. İçinde atölyelerin olduğu, konservatuarın, en az 2 salonun olduğu büyük bir kültür merkezi düşünüyoruz. Elimizdekileri tamamlayalım. Ondan sonra böyle bir merkez düşüncemiz var." cevabını verdi. 

Habercim19’dan Mustafa Demirer’in "Merkezi Ankara mı, siz mi yapacaksınız" sorusuna da "Gönlümüzden geçen Ankara’nın yapmasıdır. 9 yıla yakın belediye başkanlığı yaptıktan sonra şunu söylüyorum, bunlara karışmam, bunların parası için belediyeden kaynak vermeyiz diyemem. Belediyenin kullandığı bu milletin parası. Ankara’dan gelen de milletin kaynakları. Hizmetleri şehre yapıyoruz. Yapılan hizmeti de kimse  cebine alıp götürmeyecek. Ankara’dan kaynak olmazsa burdan da seve seve yapar bitiririz." dedi.





 

Son Güncelleme: 11.10.2017 14:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
valdo 2017-10-11 19:43:06

bizden ne kadar vergiyle para topladıysa kaynak bile istemiyor. bence ibb başkanlığına aday gösterilmeli sayın cumhurbaşkanımız nasıl görmüyor bu başkanı