‘Bayram sevinçleri hüzne dönüştü’

Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık...

21 Eylül 2015 Pazartesi 14:31
 ‘Bayram sevinçleri hüzne dönüştü’


Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, İslam dininin her ibadetinin ilahi hikmet ve mesajlarla yüklü olduğunu ifade ederek, Kurban ibadetinin içinde barındırdığı sayısız hikmetten birisinin de ilahi emre itaat ve teslimiyet olduğunu söyledi.


Cıdık, “İlahi buyruk karşısında İbrahim (AS) kadar fedakâr, İsmail (AS) kadar cesur olmak zorundayız. İslam dünyasının en acımasız zulümlerle karşı karşıya bulunduğu bu dönemde itaat etmemiz ve teslim olmamız gereken en önemli ilahi emir ise 'birlik' olmaktır. Müslümanların birliği ve kardeşliği için çalışmaktır. Tıpkı hac ibadetindeki gibi siyahıyla beyazıyla, Arabıyla Acemiyle, Türküyle Kürdüyle, Allah'ın ipine sımsıkı sarılmaktır" dedi.


SP İl Başkanı Faruk Cıdık, yayınladığı bir mesajla, milletimizin ve İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı’nı kutladı. Bayramların kardeşlik ve dayanışma duygularının en yoğun olduğu günler olduğunu hatırlatan Cıdık, ancak dünyaya hâkim olan açlık, sefalet ve kargaşanın bayram sevinçlerini hüzne dönüştürdüğünü söyledi.


Özellikle de İslam dünyasının tarihin en acımasız zulümleriyle karşı karşıya bulunduğunu hatırlatan Cıdık, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Bizler insanlığın tek kurtuluş reçetesi olan bir inancın mensuplarıyız. İnancımıza sahip çıktığımız ve ilahi emirlere uyduğumuz ölçüde insanlık huzur bulacak, barış hakim olacaktır. İslam dünyasının en acımasız zulümlerle karşı karşıya bulunduğu bu dönemde itaat etmemiz ve teslim olmamız gereken en önemli ilahi emir, 'birlik' olmaktır. Müslümanların birliği ve kardeşliği için çalışmaktır. Tıpkı hac ibadetindeki gibi siyahıyla beyazıyla, Arabıyla Acemiyle, Türküyle Kürdüyle, Allah'ın ipine sımsıkı sarılmaktır. Bilindiği gibi, Hac ibadeti de bu dönemde yapılmaktadır. Hac bize ümmet olduğumuzu hatırlatan, bir ve beraber olmamız gerektiğini gösteren en önemli ibadettir. Ama ne yazık ki bugün İslam âlemi paramparçadır. Küresel oyunların, alçakça planların hedefi halindedir. Başımızı nereye çevirsek bir yetimin feryadını, bir mazlumun çığlığını duyuyoruz. Oysa bu dünyada herkesin insanca yaşamasına yetecek kadar yer de var, nimet de var. Ancak adil bir düzen yok. Milyarlarca insan sömürgeci zihniyet tarafından aç, susuz ve vatansız yaşamaya mahkûm ediliyor. Bu zulüm düzenine son vermek zorundayız. Sömürü yerine adaleti, çatışma yerine diyaloğu, çifte standart yerine eşitliği hâkim kılmak zorundayız.


Bunun için ilk yapmamız gereken İslam ülkelerinin güçlerini birleştirmektir. Bir tespihin taneleri gibi dağılmış olan Müslümanları bir araya getirip İslam Birliği'ni kurmaktır. Unutmamalıyız ki sadece yaptıklarımızdan değil, yapmadıklarımızdan da hesaba çekileceğiz. Cenab-ı Allah bizlere; İslam birliğini kurma gücü versin. Hepimize bu yolda çalışma azmi versin.


Bu temenni ile bir kez daha aziz milletimizin ve İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Hac ibadeti için kutsal topraklarda bulunan bütün kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Bayramların bayram gibi yaşandığı mutlu bir gelecek diliyorum. Bu bayram keseceğimiz kurbanlar ve yapacağımız dualar inşallah Yeniden Büyük Türkiye ve Adil Bir Dünyaya vesile olsun.”




Son Güncelleme: 21.09.2015 14:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.