‘Bayramı işçiye zehir ediyorlar’

SP İl Başkanı Faruk Cıdık, Türkiye’de 1 Mayıs’ın işçiye zehir edildiğini bildirdi.

30 Nisan 2015 Perşembe 11:39
 ‘Bayramı işçiye zehir ediyorlar’


SP İl Başkanı Faruk Cıdık, Türkiye’de 1 Mayıs’ın işçiye zehir edildiğini bildirdi.


1 Mayıs kutlamalarının kutuplaşmalar ve şiddet şeklinde öne çıktığını, iktidar partilerinin kendi işçilerini zorla kendi meydanlarına toplamaya çalıştıklarını, art niyetli şiddet taraftarı kesimlerin ise hak talebi için toplanan işçi sendikalarının mitinglerini şiddet sarmalına çevirme uğraşı içine girdiklerini, bu baskı ve şiddet altında yine işçinin sesini duyuramadığını, bayramın zehir olduğunu belirten Cıdık, yaptığı açıklamada şöyle dedi:


“Asgari ücretin İlk belirlenmesi şu şekilde olmuştur. Köleleri çalıştıran toprak sahipleri verim düşünce oturup şu kararı almışlar. Bizler bu insanlara bir umut vermez isek kaybımız çok daha da büyür o yüzden öyle bir maaş verelim ki ne doyup gözleri açılsın ne de aç kalıp umutsuz kalıp verimleri düşsün, işte bu düşünceler içinde asgari ücret diye bir maaş miktarı belirlemişlerdir. Bu günkü Maaş düzeyi de ilk maaş düzeyinden farklı değildir. Her ikisi de Açlık sınırı altındadır. Devletin kurumlarının açıkladığı açlık ve yoksulluk sınırları bunun delilidir. Türkiye işçi ölümlerinde Dünya lideridir . Bu günkü İktidara İlk defa buradan teklif ediyoruz, bırakın laf kalabalıklarını işçi güvenliği diye aldığınız onlarca kararı . Bu şekilde işçi ölümlerinin önüne geçemezsiniz. eğer samimi iseniz İşçi Maaşlarına en az yüzde elli zam yapınız. İşçi Kazalarının kahir ekseriyeti geçim sıkıntısı çeken ve bu yüzden psikolojisi bozulan işçiler sebebi iledir. bakınız yeterli bir zam yapın iş kazalarının yarısının anında kendiliğinden yok olduğunu göreceksiniz. Ama sizler ilk asgari ücreti belirleyen toprak ağaları gibi düşünüyor İşçiye köle gözüyle bakıyorsunuz bu yüzden de asla başarılı olamayacak alın terinin vabali boynunuza yüklenmiş şekilde kul hakkını gasp eden en büyük Bozguncular olarak anılacak ve görüleceksiniz. 


Bizler Milli Görüşçüler tüm işçi kardeşlerimizin bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz . Bizler sadece konuşmuyoruz, Refah Yol zamanında İktidara geldiğimiz ilk gün asgari ücrete yaptığımız yüzde yüz zammın yüz akı ile konuşuyoruz . Maskeler düşecek yine hak yerini bulacak yine İşçilerimiz kendi İktidarları ile Milli İttifakta birleşeceklerdir . Bu duygu ve Düşüncelerle Tüm İşçi kardeşlerimize saygılar sunar Alın terlerinin karşılığını alacakları günleri görmelerini yüce Mevla’dan Niyaz ederiz.”



Son Güncelleme: 30.04.2015 11:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.