BBP'den Mehmetçik'e destek

BBP'li yöneticiler İl İstişare Kurulu toplantısında gündemi değerlendirdi

12 Şubat 2018 Pazartesi 16:06
BBP'den Mehmetçik'e destek

Büyük Birlik Partisi (BBP) Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatına destek verdi. 

Parti binasında gerçekleştirilen İl İstişare Kurulu toplantısına BBP Genel Başkan Yardımcıları Remzi Çayır ve Haşim Yanar, İl Başkanı Erdal Özkan, Merkez İlçe Başkanı Halil Topşahin, Osmancık İlçe Başkanı Ceyhan Dölcü ile bazı teşkilat yöneticileri ve partililer katıldı.

Ülke ve dünya gündemine dair değerlendirmelerin yapıldığı toplantının açış konuşmasını yapan Haşim Yanar, Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan kahramanları rahmetle anarak sözlerine başladı.

Türkiye’nin terörle mücadele alanında başlattığı operasyonu desteklediklerini belirten Yanar, bölge teröristlerden temizleninceye kadar aynı kararlılıkla harekatın sürdürülmesinden yana olduklarını vurguladı.

Türk ordusunun sivillerin zarar görmemesi için adeta kılı kırk yarar vaziyette bir operasyon yürüttüğüne işaret eden BBP Genel Başkan Yardımcısı Yanar, “Türkiye’nin adeta bir savaş halinde olduğu şu günlerde siyasi tartışma ve gerginlikleri bir kenara bırakıp TSK’nın yürüttüğü mücadeleyi moral ve motivasyon açısından zaafa uğratacak yaklaşımlardan uzak durmalıyız” dedi.

BBP’nin Anayasa değişikliği referandumundaki tutumu ve uyum yasaları sürecine ilişkin görüşlerini de dile getiren Yanar, “Referandumdaki ‘evet’ kararımız referans oldu ve BBP’yi sistem değişikliğinin baş aktörü haline getirdi. Gelinen noktada, uyum yasaları konusunda gündeme getirdiğimiz temsilde adalet talebimizin dikkate alınmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin teröre karşı kararlı bir mücadele içinde olduğunu vurgulayan BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, “Hassas bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde vatan için tek yumruk ve tek vücut olmalıyız” dedi.

BBP’nin merhum Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun da teröre karşı sınır ötesinde güvenli bölge oluşturulması fikrini ortaya koyduğunu hatırlatan Remzi Çayır, “Türkiye’yi zayıflatan çözüm sürecinden sonra bu gerçeklere dönülmüş olması isabetli bir tercih” şeklinde konuştu.

“Teröre karşı geç de olsa doğru bir zeminde ve doğru bir metodla mücadele veriliyor” diyen Çayır, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Toplumunun güvenini Afganistan’da, Irak’ta tesis etmeye çalışan Amerika’nın ‘Sizin Afrin’de ne işiniz var?’ diyemez. Hükûmet, teröre karşı doğru bir mücadele içinde. Bu mücadelede elbette şehit ve gazilerimiz olacak. Vatan için can veren kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, kederli aileleri ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Gazilerimize ise acil şifalar temenni ediyorum.

Geçmişteki kafayla terörle mücadele edilemez. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. O topraklar, teröristlerden temizlenerek gerçek sahiplerine iade edilecek. İlk kez terörle mücadelede doğru bir konsept izleniyor. BBP olarak bu mücadeleyi destekliyoruz. Günlük siyasi çıkarlar peşinde koşanları bu millet gayet iyi görüyor. Şu an birbirimizi hedef alan söz ve davranışlar yerine vatan için tek yumruk ve tek vücut olmalıyız.

Türkiye artık parlementer sistemle yönetilen bir ülke değil. Sistem değişikliği ile birlikte yönetimde istikrar sağlanmış olabilir ancak temsilde adalet henüz sağlanabilmiş değil. Uyum yasaları ile oy oranına göre herkes Meclis’te temsil edilmeli. Türkiye barajı artık yüzde 10 değil, 50.01’dir. Bu sistem, ittifakları zaruri hale getirmiştir. Hükûmet de bunun farkında. Hiçbir çıkarımız olmadan BBP’de siyaset yapıyoruz. BBP, kendi mazisinden ayrılmadan, siyasi duruşunu sürdürecektir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kürşat 2018-02-13 10:38:02

Çorum'da BBP varmıymış?

banner165