'Beka ve huzurdan yana tavır aldık'

MHP İl Başkanı Aras, seçim ittifakına ilişkin yasayı savunurken, ana muhalefet partisini MHP'ye karşı düşmanlık yapmakla suçladı

14 Mart 2018 Çarşamba 15:13
'Beka ve huzurdan yana tavır aldık'

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Akif Aras, CHP’nin tüm kumpas, tahrik ve engellemelerine karşın seçim ittifakının TBMM’de yasalaştığını belirterek, MHP’nin huzur ve beka için güç birliğinden yana olduğunu söyledi.

Aras, partisinin milli dayanışma iradesinin siyasete de yansımasının, ülkenin geleceği için şart olduğunu düşündüğünü vurgulayarak, “Bizim kaygımız ülkemizdir, derdimiz milletin huzuru, refahı, esenliği ve güvenliğidir. Arzumuz milletimizin beklentilerine cevap verebilmektir. Türkiye'ye bir daha 15 Temmuz ve benzeri hain teşebbüsleri yaşatmayacak siyasi bir yönetim ortamını tesis ve temin etmektir.” dedi.

Yeni sistemde kutuplaşma ihtimali en aza indirildiğini dile getiren Aras, şöyle devam etti: “Seçim barajının fiilen yüzde 50 artı bire çıktığı göz önüne alındığında siyasi partilerin uzlaşmaktan ve ahlaki bir ittifak kurmaktan başka seçeneği de kalmamıştır. Bu kanun teklifinin Anayasa Komisyonu'nda görüşülmesi sırasında CHP ve HDP milletvekillerince maddelerin tekliften çıkarılması isteği dışında, teklife ilişkin hiçbir katkı sunulmamıştır. Teklifle siyasi partilerin ittifak yapmalarını engelleyen hükümler kaldırılarak, siyaset alanının daha demokratik hale getirilmiştir ve siyasi partilerin özgürlük alanı genişletilmiştir. Seçim ittifakı öteden beri yapılıyordu. Ancak siyasi partiler kanuna karşı hile yoluyla ittifaklar yapıyorlardı, geçmişten buna ilişkin örnekleri sıralayabiliriz. Bu kanun teklifi ile siyasi partilerin kanuna karşı hile yoluyla değil, bundan sonra hukuki ve meşru bir zeminde ittifak yapmaları amaçlanmaktadır. Yapılan düzenlemenin özü budur.”

Bu süreçte CHP’nin bilinçli şekilde MHP’ye karşı düşmanlık, tahrik ve saldırganlık stratejisi uyguladığını savunan Aras, “İttifak görüşmeleri CHP’nin bilinçli şekilde ürettiği gerilimle geçmiştir. Seçim ittifakına ilişkin teklif, CHP’nin kumpas, tahrik ve engelleme girişimlerine rağmen yasalaşmıştır.  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişin adımlarından olan ittifak yasası mecliste CHP’nin kumpas, tahrik, hakaret ve engelleme girişimlerine rağmen Genel Kurulda kabul edilerek kanunlaşmıştır. Milletimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun.” temennisinde bulundu.  

Son Güncelleme: 14.03.2018 18:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.