Bekiroğlu, fethi kutladı

AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, İstanbul’un fethinin 562. yıldönümü münasebetiyle mesaj yayımladı.

28 Mayıs 2015 Perşembe 16:16
 Bekiroğlu, fethi kutladı


AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, İstanbul’un fethinin 562. yıldönümü münasebetiyle mesaj yayımladı.


“Türk milletinin tarihte kurduğu en büyük devlet olan Osmanlı İmparatorluğu’na da 470 yıl başkentlik yapan, Türk İslam Medeniyeti’nin zirve şehirlerinden İstanbul'un milli varlığımızın bir parçası oluşunun 562. yılını kutluyorum.” diyen Bekiroğlu, mesajını şöyle sürdürdü;


“Tarih boyunca nice büyük zaferlere imza atan aziz milletimizin en önemli adımlarından birisi de İstanbul'un fethidir. Dünya medeniyetinin eşsiz şehirlerinden biri olan İstanbul, fethin büyük komutanı ''Ya ben İstanbul'u alırım, ya da İstanbul beni'' diyen Fatih Sultan Mehmet tarafından 29 Mayıs 1953'te kazanılan büyük zaferle Türk milletine emanet edilmiştir. Bu gün; ''Bir gün İstanbul mutlaka fethedilecektir, onu fethedecek kumandan ne güzel bir kumandan ve onun ordusu ne güzel bir ordudur'' müjdesini veren kainatın Efendisi Hz. Peygamberimiz'in bir mucizesinin de tahakkuk ettiği gündür. Bu kutlu fetih, dünya tarihinde de en anlamlı hadiseler arasındadır. Fethin mimari Peygamberimizin methine mazhar olmuş Fatih Sultan Mehmet han askeri dehası, eşsiz savaş stratejisi ve fetih sonrası adil ve hoşgörülü yöntem anlayışıyla farklı din, dil ve ırktan oluşan toplulukların barış içinde birlikte yaşamalarına imkân sağlayarak da dünyanın en büyük liderleri arasında yer almıştır. İstanbul'un fethi milli tarihimiz için önemli olduğu kadar, dünya tarihi içinde bir dönüm noktasını teşkil etmektedir. Büyük İmparatorlukların uğruna savaştığı kıtaları ve kültürleri buluşturan stratejik konumunun yanı sıra tarihi ve kültürleriyle de adından söz ettiren İstanbul'un fethedilmesi milletimiz için şüphesiz büyük değer taşımaktadır. Sadece coğrafi olarak değil aynı zamanda tarih, kültür ve medeniyet değerleri itibarıyla da Asya ve Avrupa arasında bir köprü işlevine sahip olan İstanbul, şehir estetiğine ilişkin milletimizin meydana getirdiği en somut eserlere sahip, her karışında kültür ve medeniyetimizin izlerinin yaşadığı bir şehirdir. İnsanlık için daima ilham kaynağı teşkil eden İstanbul bugün de büyüyen gelişen Türkiye'nin gurur kaynağı ve dünyaya açılan penceresidir.


Bu vesileyle Fatih Sultan Mehmet başta olmak üzere İstanbul'u İstanbul yapan ecdadımızı bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum.”



Son Güncelleme: 28.05.2015 16:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165