Bekiroğlu, Mehmet Akif'i andı

AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 79.yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

29 Aralık 2015 Salı 14:42
Bekiroğlu, Mehmet Akif'i andı


AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 79.yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı.


AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Mehmet Akif Ersoy’un Osmanlı Devletinin çöküş sürecinde, devletin bekası için çare aradığını belirterek,  bu yolda eserler bırakmış bir zat olduğunu söyledi.


Bekiroğlu, açıklamasına şöyle devam etti:


 “Yakın tarihimizde fikir dünyamıza yön veren İstiklal Marşının Şairi Mehmet Akif Ersoy’un bekâ âlemine göçünün seney-i devriyesini yaşamaktayız. Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, Osmanlı Devletinin çöküş sürecinde, Balkan Savaşları, 1. Cihan harbi gibi büyük felaketlerin yaşandığı bir dönemde dünyaya gelmiş, o büyük acıların sızısını yakından yaşamış, hücrelerinde hissetmiş ve bu büyük İslam yurdunun bekası için çareler aramıştır. Her etnik unsurdan, her dinden insanın Osmanlılık kimliğiyle, İslam milletinin ortaya çıkartılmasıyla son Büyük Türk Hakanlığının yaşatılabileceğine inanmış, bu yolda eserler vermiş büyük bir zattır.


Düşünce dünyasını hayatına tatbik etmeyi ilke edinen Mehmet Akif Ersoy, yüz yıl öncesinde yaşanan sorunlara ‘’Safahat’’ adlı eserinde çözümler üretmiştir. Bugün de benzerini yaşadığımız sorunlara Mehmet Akif Ersoy, eserinde çözüm yolları göstermektedir. Geçmişi olmayan milletlerin geleceği olmayacağı gerçeğiyle hareket eden Mehmet Akif, İstiklal Mücadelesine aktif olarak katılmış; Derin bir kültüre sahip Türk İslam Gençliğinin geleceğe daha güvenle bakacağını her vesileyle dile getirmiş ve sonsuz destek vermiştir. Mehmet Akif’in Osmanlı’nın son dönemi ve Kurtuluş Savaşında ortaya koyduğu yaşamı ve eserlerini okuyup, anlayan gençlerimiz, ülkemizin Türk ve İslam dünyasında, bölgesinde lider söz sahibi olmasını sağlayacaktır.


 ‘’Allah bu Millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’’ diyerek Milli birlik ve bütünlüğün önemini vurgulayan Milli Şairimiz, Milli Mücadelenin yılmaz neferi Mehmet Akif Ersoy’u Ebediyete irtihalinin 79.yıl dönümünde, hürmet, rahmet ve şükranla yâd ediyorum. Dini ve milli değerlerini bilen Türk Gençliği olarak ilayı kelimetullah davasını sonuna kadar sürdüreceğimizi ifade ediyorum.”



Son Güncelleme: 29.12.2015 14:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.