Bekiroğlu net konuştu:‘Ziraat Odası’nda taraf değiliz’

Çorum Ziraat Odası Başkan Adayı Ahmet Pehlivan, bugün saat 10.00’da AK Parti...

30 Ocak 2015 Cuma 14:35
Bekiroğlu net konuştu:‘Ziraat Odası’nda taraf değiliz’


Çorum Ziraat Odası Başkan Adayı Ahmet Pehlivan, bugün saat 10.00’da AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.


Başkanlık mevkilerinin koltuk doldurma yeri olmadığını belirten AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Çorum’a hizmet etmenin bir şeref olacağını ve Ziraat Odası Başkanlığı’nın çiftçilere hizmet yeri olduğunu belirti.


Ziraat Odası Başkan Adayı Pehlivan, Rumi Bekiroğlu’nu kutlayarak yeni görevinde başarılar diledi.


Ziraat Odası olarak şu an itibarıyla çok iyi konumda olduklarını dile getiren Pehlivan, kazandıkları takdirde birlik ve beraberlik içinde çalışmalarını yürüteceklerini söyledi.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bekiroğlu, 7 Şubat’ta yapılacak Ziraat Odası seçimlerinin demokratik bir ortamda yapılacağından emin olduklarını ve AK Parti olarak Ziraat Odası başkan adaylarının hepsine aynı mesafede olduklarını belirterek, “Bizim için adayın kim olduğu önemli değil, bizim için önemli olan adayların elindeki çiftçi için yapacakları projelerdir diyen Bekiroğlu, 2002 yılında 23 milyar dolar olan tarımsal hasıla, bugün 62 milyar dolara çıktı ve dünyanın yedinci büyük tarımsal gücü haline geldik. Aynı dönemde, tarımsal ihracat da 4 milyar dolardan 15,3 milyara yükseldi.”dedi.


Türkiye’de 24 milyon hektar alanda tarım yapıldığını, her dört çalışanın birisinin tarımda çalıştığını ve tarımın milli gelir içerisindeki payının yüzde 8,4 olduğunu belirten Bekiroğlu, tarım ve hayvancılıkta üretim artışlarından örnek vererek,”Son dokuz yılda, tahıl üretimimiz 30-35 milyon tona çıktı. Yağlı tohumlu bitkilerde yüzde 64’lük, toplam meyve üretiminde 29’luk, turunçgillerde yüzde 45’lik, toplam sebzede yüzde 6’lık büyüme kaydettik. Ayrıca, 8,4 milyon ton olan süt üretimi 13,5 milyon tona, 420 bin ton olan kırmızı et üretimi 780 bin tona yükseldi. Kültür balıkçılında ise 173’lük bir büyüme sağlandı” diye konuştu.


AK Parti’nin 2023 vizyonunu da değinen Bekiroğlu, partilerinin tarımsal alanda 62 milyar dolarlık tarımsal hasılayı 150 milyar dolara,  tarımsal ihracatı 40 milyar dolara çıkarmayı ve dünyanın beşinci büyük tarımsal ekonomisi olmayı hedeflediklerini kaydetti.








Son Güncelleme: 30.01.2015 16:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.