Belediye hizmetlerine zam!

Meclis Tarife Komisyonu'nun kararını onaylayan Belediye Meclisi, 15 tona kadar olan miktarda suyun litre fiyatını...

05 Aralık 2014 Cuma 19:05
 Belediye hizmetlerine zam!


Meclis Tarife Komisyonu'nun kararını onaylayan Belediye Meclisi, 15 tona kadar olan miktarda suyun litre fiyatını 1,73 TL'den, 1,90 TL'ye çıkardı. Belediye Başkanı muzaffer Külcü, yapılan eleştirilere cevaben, "124 milyon 754 bin TL'lik içme suyu yatırımı için % 10 zam yapmamız lazım." dedi.


Çorum'da içme suyu konusunda diğer illere nazaran ciddi bir sorun bulunmadığını söyleyen Başkan Külcü, ancak risk sınırına yaklaşıldığını aktardı.


4 milyon 150 bin metreküp su rezervinin bulunduğunu, bunun da 4 aylık bir ihtiyaca cevap vereceğini anlatan Külcü, kuyularda bulunan rezervlerle birlikte şu an için Çorum'un 6 aylık rezerve sahip olduğunu bildirdi.


Tüm bunların yanısıra makro ölçekli tedbirlerle  Koçhisar Barajı'ndan su getirmek ve Çomar Barajı'nın temizlenip tekrar içme suyu vasfına kavuşturulması başta olmak üzere ciddi çalışmalar içerisinde olduklarını, tüm bunların toplam maliyetinin ise 124 milyon 754 bin TL olduğunu dile getirdi.


CHP ZAMLARA TEPKİ GÖSTERDİ


Belediye Meclisi CHP Gurup Başkanı Ayhan Şamlı, Belediye Meclis Toplantısı'nda yaptığı gündem dışı konuşmasında, Tarife Komisyonu tarafından hazırlanan yeni tarife listesini eleştirerek, "Seçimlerde verilen vaatlerin yerine getirilmesini beklerken, zam paketi ile karşı karşıya kaldık." dedi.


Tarife komisyonunun içerisinde yer alan CHP'li üyelerin yapılan zamlara itiraz ettiğini hatırlatan Şamlı, gündem maddesinin oylanmasında da yeni tarifeye hayır diyeceklerini bildirdi.


Şamlı konuşmasını yeni tarifeler ve otopark konusu üzerindeki eleştirilerine ayırırken, seçimler tamamlanalı 8-9 ay olmasına karşın seçimlerden önce vaat edilen konuların meclise gelmesini beklerken, bunlar yerine zam paketi geldiğini söyledi.


Listede olmayan bazı kalemlerin de uygulamaya konulduğunu aktaran Şamlı, evsel atık ücretlerinin de fazlalığından bahsederek, "14 liralık fatura 21,46 TL'ye çıkmış ve % 53'lük bir zam söz konusu." dedi.


Artışları fahiş fiyat olarak kabul, ettiklerini ve CHP olarak hepsine ret oyu verdiklerini tekrar eden Şamlı, otopark uygulaması hakkında da ciddi uygulama hataları yaşandığını iddia etti.


Her ildeki otopark uygulamalarını yakinen bildiğine vurgu yapan Ayhan Şamlı, bazı kişilere iltimas geçildiğini, kimisinden para alınmadığı gibi kimi sürücülerin de kısa süreli parktan sonra, görevliyi bulamadığı için park sayacının kapatılmaması nedeniyle ertesi gün saatlerce park etmiş gibi para ödemek zorunda kaldığını aktardı.


"Bu park uygulaması, Çorum trafiği açısından güzel bir uygulama ancak uygulamada hata ve haksızlıklar var. Bahabey'de bir sürü konut var. İnsanlar yıllar evvel otopark parası olarak belediyeye para ödemiş. Şimdi evinin önüne ücretli park ettiriliyor. İnsanlara orada otopark gösteremiyorsanız, para almaya da hakkınız yok." diyen Şamlı, uygulamanın genel olarak haksız ve adaletsiz bir duruma dönüştüğünü belirterek, ortada firma olmadığını, çalışanların paralarının Belediyespor'dan aldığını, doğruları söylediklerinde ise farklı durumlara düşürüldüklerini dile getirdi.


Çorum'un iyiliği ve trafiğin rahatlaması adına park uygulaması ile ilgili öneride bulunduklarını, makinalarla takibin yapılmasını tavsiye ettiklerini hatırlatan Şamlı, "Ayhan Şamlı Çorum Belediyespor'u istemiyor diye pankartlar açıldı. Çorumlu'yu birbirine düşürmenin alemi yoktur." diye konuştu.


KÜLCÜ CEVAP VERDİ


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Meclis Tarifi Komisyonu'nca belirlenen zam oranlarını eleştiren CHP Gurup başkanı Ayhan Şamlı'yı insaflı eleştiri yapmaya davet ederek, "Eleştiri haktır, ancak insaf sınırları içinde yapılmalı. 14 liralık faturayı baz alırsanız, zam % % 53 çıkar, 6 liralık faturada % 200 olur. 50 liralık fatura kıyaslamasında ise zam % 10 olur. İnsaflı bakmak gerek." dedi.


Her tarife görüşmesinde buna benzer eleştiriler olduğunu ve farklı bir yaklaşım da beklemediğini vurgulayan Külcü, eleştiri yapılmasını eleştirmediğini ve buna da saygı duyduğunu aktardığı sözlerinde, bakış açısının yanlış olduğuna işaret etti.


Evsel atıklarla ilgili ödemelerin, faturaya yansıyan bölümünü yüzde hesaplarıyla ortaya koyarken, kaç liralık faturayı baz alarak işlem yapıldığının önemli olduğunu ve bakış açısının yansıtıldığını aktardı.


Okullar ve hastanelerden alınması kararlaştırılan evsel atık miktarlarının devletin belirlediği miktarlar üzerinden zorunlu olarak hazırlandığını ve bu ödemelerin de devlet tarafından yerel yönetimlere aktarıldığını söyleyen Belediye Başkanı Külcü, otopark konusunda yaşanan sıkıntıların, istisnai durumlardan kaynaklandığını ve istisnalar üzerinden uygulama yapılamayacağını belirtti.


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kendisini seçim vaatlerini takip etmemekle suçlayan CHP Gurup Başkanı Ayham Şamlı'ya, "Birileri seçim meydanlarında gezip vaatler verirken, biz yeni dönemimizden hiç bir tereddüt duymadan, Ankara'da yeni dönem yatırımlarının arsa meselelerini çözüyorduk. Millet bize güveniyor ki % 51'le bizim görevi devam etmemize karar verdi." sözleriyle cevap verdi.


"Biz işimizin takipçisiyiz." diyen Külcü, gece gündüz demeden çalıştıklarını ve söz verdiği yatırımların hayata geçmesinde kararlı olduklarını ifade etti.


‘KÜLCÜ: İNŞAALLAH DOĞRU DEĞİLDİR’


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, otopark tartışması konusunda yeni bir duyum aldığını belirterek, "İnşallah doğru değildir ancak 9 meclis üyesi imzası ile otopark konusunun mahkemeye verileceğini duydum. Burada güzel ve süslü sözler söylüyorsunuz, sonra gidip dava açıyorsanız doğru yapmamışsınız." dedi.


Ayhan Şamlı'nın otopark eleştirileri sırasında, otopark konusunun sürekli gündemde tutulmasını anlamadıklarını, başka konuların üzerini örtmek için mi böyle bir çabanın sergilendiğini de merak ettiklerini söylemesi üzerine, otopark konusunun kendileri tarafından değil, CHP tarafından gündemde tutulduğunu hatırlattı.


CHP'nin oradan oraya dava açtığını söyleyen Külcü, Belediyespor'un babasının malı olmadığını, özellikle bu konudan ne kadar sıkıntı çektiğinin ortada olduğunu anlattı.


Külcü, Belediye Başkanı olarak bahane üretmeden sahip çıkmaya çalıştığını, ancak buna rağmen konuların mahkemeye taşındığını söyledi.


AYHAN ŞAMLI: ‘ HEMEN ŞİMDİ GELSİN’


CHP Gurup Başkanı Ayhan Şamlı, 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün engelli okulu sözü verdiğini hatırlatarak, "Başkan söz vermiş, hazır söz vermişken sıcağı sıcağına meclise gelmesini, onaylayıp başlamasını temenni ediyoruz." dedi.


Şamlı, konuşmasında ayrıca 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, 4 Aralık Madenciler Günü ve 5 Aralık Dünya Kadınlar Günü'nü kutladığını ifade etti.


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de, Şamlı'nın gün kutlamalarındaki tüm temennilerine katıldığını belirttiği açıklamasında, engelliler konusunda Belediye'nin ortaya koyduğu farkın, çok açık olduğunu, hizmete giren Belediye Engelli Eğitim Merkezi ve diğer engelli okullarının kıyaslandığında, Belediye'nin konu hakkındaki hassasiyetinin görüleceğini dile getirdi ve "Yenilerini de birlikte yapacağız." dedi.


KAFKAS CAMİİ YANINA KÜLTER MERKEZİ


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kafkas Camii yanında bulunan alanda satın alma yaparak, Belediye Kültür Merkezi oluşturacaklarını açıkladı.


Bu anlamda satın alma yetkisinin görüşüldüğü maddelerde, yapılacak olan kültür merkezinin Lozanevler ve Ata Caddesi sakinlerine hizmet vereceği vurgulandı.


BELEDİYE’YE ÜÇ YENİ MÜDÜRLÜK


Belediye bünyesinde 3 yeni müdürlük daha kuruluyor. Huzurevi, Kütüphane ve Kreş Müdürü olarak tahsis edilen yeni müdürlükler, Meclis tarafından onaylandı.

Geçtiğimiz aylarda yeni tahsisi yapılan 5 müdürlük için de çalışma usul ve esasları ile ilgili hazırlanan yönetmelik görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.




Son Güncelleme: 05.12.2014 19:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165