Belediye'nin eli esnafın cebinde

MHP Adayı Ercan Daşdan Ticaret Borsası'nda hem konuştu, hem de soruları cevaplandırdı.

12 Mart 2014 Çarşamba 12:00
Belediye'nin eli esnafın cebinde

Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Ercan Daşdan seçim çalışmaları kapsamında Çorum Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.  


Belediye Meclisi üyesi adayları ile birlikte sabah saatlerinde Ticaret Borsası'nı ziyaret eden MHP adayı Daşdan, bina girişinde karşılandıktan sonra,  borsa satış salonunda alım yapan üretici ve tüccarları ile bir araya geldi.

Borsa yöneticilerine proje ve hedeflerini anlatan  Daşdan, herkesten liyakata bakıp oy vermesini istedi.
 Daşdan, “37 yaşında genç bir adayım. Çorum’un sorunlarını çözecek birikime sahibim. Hemşehrilerimden destek bekliyorum.” derken adil hizmet vurgusu da yaptı. Çorum’a eşit ve adaletli hizmet getirecekleri sözünü veren Daşdan, adaletin olmadığı yerde anarşi çıkacağını söyledi.  Daşdan, kentin eksiklerini tespit ettiklerini belirterek,  esnaf ziyaretlerinde en yoğun şikayeti ilan-reklam ücretlerine yapılan zamlardan aldıklarını aktardı. 

En çok şikayet ilan ve reklam vergisinden

Kendisinin seçilmesi halinde Belediye’nin esnafın cebinden elini çekeceğini dile getiren Daşdan, şöyle konuştu: “Çorum Belediyesi tasarruflu bir yönetim anlayışına sahip olacak. Lüzumsuz harcamalar kısılıp Çorumlu’ya yansıtılacak. İlan ve reklam vergisinde gerekli düzenleme yapılacak. Suya son 5 yılda yüzde 60 zam yapılmış. Su fiyatlarını indirme sözü vermek yerine artış olmayacağını söyleyebilirim.” 

Çorum'a Miniatürk

Daşdan daha sonra, Çorum için İstanbul’da bulunan Miniatürk (Minyatür Türkiye Parkı) projesinin farklı bir versiyonunu uygulayacaklarını belirtti. 

Ayağı yere basan projelerle yola çıktıklarına işaret eden Daşdan, “Projelerimizin hepsinin ayağı yere basıyor. Vatandaşlarımızı doğrudan ilgilendiren projeler. Sivil toplum kuruluşlarının tekliflerini, önerilerini önemsiyoruz.” dedi. 

Muhteşem eserlerimiz var

Daşdan, Çorum merkez ve ilçelerinde muhteşem tarihi ve kültürel eserlerin yer aldığını ifade ederek, ‘Minyatür Şehir Projesi’ni hayata geçireceklerini ifade etti. Daşdan, “Miniatürk benzeri bir proje yapacağız. Çorum merkez ve ilçelerinde bulunan tarihi ve kültürel eserler burada minyatürleri ile yer alacak. Ankara-Samsun yolu üzerinde büyük bir minyatür şehir oluşturacağız. Yol güzergâhı üzerinde olması önemli. Çorum’un yöresel yemekleri de burada tanıtılacak. Servislerle tarihi ve kültürel mekanlara geziler düzenlenecek. Önce Çorumlular sonra konuklarımız memleketimizin değerlerini tanıyacak. Ayrıca kadınlara yönelik el emeği çarşısı olacak.” dedi.

Sorulara cevap verdi

MHP Belediye Başkan Adayı Ercan Daşdan, Ticaret Borsası ziyaretinde bazı yöneticilerin sorularına da cevap verdi.

Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, seçimlerin huzur ve güven ortamı içinde geçmesi temennisinde bulunurken, Çorum’da gürültü ve patırtı olmadan huzurlu bir seçim süreci geçirilmesini istediklerini, MHP Belediye Başkan Adayı Ercan Daşdan’a da bu amaçla katkılarından dolayı teşekkür etti. Bektaş, konuşmasında MHP Başkan adayı Ercan Daşdan’ı övdü.

Borsa yöneticilerinin Arasta’nın ne olacağına yönelik  sorusuna Daşdan, “Belediye Başkanı ‘Ben yaptım oldu’ diyemez. Zaten böyle bir hakkı yok. Arasta esnafının görüşlerini alıp orta yolun bulunması lâzım. Uzlaşmacı bir tavır sergilenmeli.” cevabını verdi.

Daşdan, eski zahireciler odası başkanlarından borsa yöneticisi Hasan Otmar’ın, “Türkiye’de huzursuzluk yok. İnsanların olup biten gelişmelere tepkileri var. Milönü’nde akşam saat 23.00’ten sonra hiç dolaştınız mı? Hizmet yok. Adaletli hizmet verildiğine inanıyor musunuz? Başkan olursanız her kesime eşit hizmet verecek misiniz? şeklindeki sorusuna şu sözlerle karşılık verdi; “Bahabey Caddesi’nde tüm esnafımızı gezdim. Milönü’ne henüz gitmedim. Sizinle istediğiniz saatte Milönü’nü birlikte gezelim. Ancak sizden bir isteğim var. Çorum’da hangi cadde ve sokağın ismini sorsanız bilirim. Siz de Milönü’nde cadde ve sokakların ismini bilmeyen adaya oy vermeyin. Kim sizin cadde ve sokaklarınızın ismini biliyorsa ona oy verin.” dedi.



Son Güncelleme: 12.03.2014 19:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165