‘Belediye'yi geri kazanmalıyız’

AK Parti Sungurlu İlçe 6. Olağan Kongresi gerçekleştirildi.

27 Ağustos 2017 Pazar 22:36
‘Belediye'yi geri kazanmalıyız’

293 delegenin 180''nin oyunu alan İlyas Özkan yeniden ilçe başkanlığına seçildi. 

Kongrede ilk konuşmayı AK parti İlçe Başkanı İlyas Özkan yaptı. Özkan "14 Haziran 2014 tarihinde Genel Merkez tarafından görev tevdi edilmesinden sonra aradan 3 yıl geçmiştir. Teşkilatımız 25 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi ile start vermiştir" dedi.

"Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sungurlumuz özellikle yüzde 69 oy oranıyla Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a gerekli teveccühleri göstermiştir" diyen Özkan, "Teşkilata geldiğimiz süreçte ikinci sınavımız 7 Haziran 2015 seçimleriydi. Yine halkımız yüzde 56.36 oy oranıyla desteklerini esirgemeyip partimize önem verdiklerini göstermişlerdir. 1 Kasım seçimlerinde de 65.87 oy oranı ile teşkilatımız gerekeni yapmıştır" diye konuştu.

"15 Temmuz işgal girişimini haber alınması ile birlikte ilçe teşkilatımızla ilçe binamızda koordineli bir şekilde özellikle Cumhurbaşkanımızın sokaklara davet etmesiyle birlikte sabaha kadar vatandaşlarımızla nöbet tutarak Sungurlu halkı bu hain FETÖ kalkışmasına gerekli cevabı vermiştir" diyen Özkan, "Referandum seçimlerinde yüzde 71.20 oyla Sungurlu gereğini yerine getirmiştir. Meclisimizde sayın Devlet Bahçeli'nin de sağlamış olduğu destek ile Sungurlu MHP İlçe Başkanı Yasin Şahin'de ekibi ile gerekli desteği vermiştir. Tabiki bu süreçler yaşanırken Sungurlu için projeler durdu mu evet durmadı. Futbol sahası, Cezaevi inşaatı başladı. Kırankışla Barajı, 300 yataklı yurt inşaatı, 150 yataklı kız yurdu, Fen Lisesi yapımı tamamlandı. Hafızlık İmamlık Ortaokulu inşallah bu sene başlayacaktır" ifadelerini kullandı. 

AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ da konuşmasında, kongresini tamamlayan ilçe teşkilatlarının 2019 seçimlerinin hazırlıklarına derhal başlayacağını belirterek, kongrelerle birlikte seçimlerin startını da verdiklerini söyledi.

İl Başkanı Karadağ, partililerin akın akın gelerek kongreye katıldığını ifade ederek, “Bizler milletimiz, vatanımız, ay yıldızlı Türk bayrağımız ve ezanımız uğruna ölürüm diyen, millete hizmet yolunda kefen giyerek yola çıkan bir lidere sahibiz. Bu millet Recep Tayyip Erdoğan’ın yolunda ölmeye bile razı olmuş, ‘Allahım benim ömründen al da O’na ver’ diyebilen bir millettir. Bizler de bu kutlu yolda liderimizi yalnız bırakmayacağız” şeklinde konuştu.

Karadağ, kongresini tamamlayan ilçe teşkilatlarının 2019 seçimlerinin hazırlıklarına derhal başlayacağını belirterek, kongrelerle birlikte seçimlerin startını da verdiklerini açıkladı.
Karadağ, birlik ve beraberlik içinde bu kutlu yolda oy oranlarını artırarak çalışmaya, millete hizmet etmeye devam edeceklerini, 2019 seçimlerinden de zaferle çıkacaklarını vurguladı.

'Sungurlu'da sandıklar yine patlayacak'

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan da konuşmasında, Çorum’un her zaman AK kadroların yanında olduğunu belirterek, 2019 seçimlerinde Sungurlu'da yine sandıkların patlayacağını söyledi.

Ceylan, “Sungurlu her zaman AK Partili kadroların, Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında yer aldığını, ilçemizde AK Parti’nin kuruluşundan beri girilen her seçimde, her referandumda oy oranlarında artış kaydedildiğini bildirdi.

Bundan sonraki süreçte de Sungurlu’da ne zaman sandık kurulursa kurulsun sandıkların patlayacağını vurgulayan Ceylan, “Tüm teşkilatlar birlik ve beraberlik içinde olmaya devam edeceğiz. Fitne tohumlarını içimizde barındırmayalım, aramıza fitne-fesat tohumlarının ekilmesine müsaade etmeyelim. Kardeşlik ve hoşgörü duygularını pekiştirelim. Böyle olursak tüm dünyanın mazlumlarına da faydalı olmuş oluruz. Mazlumun tek umudu AK Parti’de. Bunun bilincinde olarak hareket edelim” ifadesini kullandı.

'Belediye'yi geri kazanmalıyız'

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ise teşkilatlara önerilerde bulundu. Uslu, Sungurlu ile ilgili yatırımlardan da bahsederken, özellikle Otoyol projesine büyük önem verdiklerini dile getirdi.

Sungurlu'da Belediye’nin AK Parti’de olmamasını da eleştiren Salim Uslu, 2019’da belediyenin kazanmaları için çalışmalarını istedi.

'Partimiz hizmet partisidir'

AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ahmet Sorgun, "Gittiğimiz seçimlerde hep oylara bakarız, Sungurlu'da baktığımız zaman hep artarak gitmiş, buda demek ki burada üreten bir şey var, üreten bir gençlik var, hanım kardeşlerimiz burada hiç çözülmeden duruyor. Hanımlar bir tuttu mu yürekten tutar, Sungurlu ve İskilip kongrelerini Sayın Cumhurbaşkanımıza ve MYK üyelerimize burada ki coşkuyu bu tabloyu anlatacağım. Uzaklar yakın oldu artık, bu hale getiren sebep olan kim varsa başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanlarımız, Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanlarımız olmak üzere kim bu ülkede taş üstüne taş koyup, çivi çakmışsa Allah onlardan razı olsun. Cumhurbaşkanımızın gayretlerini ve çalışmasını görünce ben kendi çalışmamdan utanıyorum ve mahcup oluyorum. Ben burada İl Başkanımıza diyorum ki sen 10 koşturmazsan senin ilçe başkanın 9 koşturmaz, İlçe Başkanları 10 koşturmazsa sizin yardımcılarınız 9 koşturmaz, kimin görevi daha yüksekse o herkesten daha fazla koşturmalıdır. Bizim partimiz hava partisi değil, hava atma partisi değil. Hizmet etme partisidir" diye söyledi. 

Kongreye AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ahmet Sorgun, TBMM İdare Amiri Çorum Milletvekili Salim Uslu, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Ali Erayhan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Yasin Şahin, İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, Sungurlu İlçe Kadın Kolları Başkanı Havva Özata, İlçe Oda Başkanları, Sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.
İlyas Özkan Başkanlığındaki İlçe yönetimi şu isimlerden oluştu; "Alaettin Tosundereoğlu, Mevlit Göymen, Metin Özsarı, Fatih Atalay, Esra Şensoy, Adem Kuzay, Yakup Aksungur, Mehmet Kaplan, Ramazan Kayretli, Goncagül Yazman, Sevim Koçak, Mehmet Sarıtepeci, İlyas Yağlı, Esad Furkan Büyükçınar"

İHA


Son Güncelleme: 27.08.2017 23:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165